26 Nisan 2024 Cuma

Figen Yüksekdağ: İçeride özgürlük direnişi, dışarıda bir onur seçimi var

HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "İçeride bir özgürlük direnişi, dışarıda bir onur seçimi var. Ve bizlere durmak yok!" notu ile beraber açlık grevindeki cezaevi arkadaşları Sebahat Tuncel ve Selma Irmak'ın fotoğraflarını kamuoyu ile paylaştı.
Halkların Demokratik Partisi (HDP) önceki dönem Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, tutuklu bulunduğu Kandıra Hapishanesi'nde PKK Lideri Abdullah Öcalan'a yönelik ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması talebiyle 32 gündür açlık grevinde olan koğuş arkadaşları Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ile HDP eski milletvekili Selma Irmak'la çektirdiği fotoğrafları ve notları paylaştı. Yüksekdağ'ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımlarda, ayrıca açlık grevi eylemine giren ilk grupta yer alan Necla Atak, HDP eski milletvekili Çağlar Demirel, Burcu Çelik ile kızı Asmin'in de fotoğrafları yer aldı.
 
'KURU MERHABA DEMENİN BİLE BİR BEDELİ VAR'
 
Figen Yüksekdağ'ın fotoğrafları ile bereber paylaştığı notları şu şekilde:
 
"Epeyce bir aradan sonra yeniden merhaba! Aralar uzun oluyor, malum duvarlar yüksek… Ayrıca 'Düşman haşin, zalim ve kurnaz'. Buralarda size bir kuru merhaba demenin bile bir bedeli var. Yasaklar, soruşturmalar, cezalar filan… Ama ömrümüz bahar direnenler var! Sesinizi, sözünüzü daha çok duymak istiyoruz' diye sitem edenler bilsin diye söylüyorum, yanlış anlaşılmasın. Yoksa faşizm olsun, tekçi dikta rejimi olsun, artan baskılar olsun, bunlar pek sorun değil,Dedim ya; önümüze bakalım, önümüzde gidenlere bakalım yeter."
 
'RUHUNU DALGALAYAN LEYLA TÜRKÜSÜ'
 
Yüksekdağ, Sebahat Tuncel'in fotoğrafının altına şu notu düştü: "Öndekilerdendir. Yerini bilenlerden yani kalk borusunu en önce duyanlardan.Taze, ivecen yeni güne uyananlardan. Yeşil çiçekli bir fistan gibi giyindiğinde direnişi ,Utanır umutsuzluk kendi çıplaklığından Ruhunu dalgalayan Leyla Leyla türküsü."
 
'YİNE GÜLMEK GEREK'
 
"Açlık grevinde olan Sebahat ve Selma için Kandıra'daki odamızdaki açlık grevinin 18'inci günü" diyerek başka bir fotoğraf paylaşan Yüksekdağ, "Yağmurlu bir sabahın ardından; güneşli, rüzgarlı bir öğle sonu… Yanımızda Sebahat Başkan, yan hücremizde Selma Irmak… Göğsümüzde çarpan 315 yürek… Açlığın, tecridin inadına al, yeşil, mor fistanları takıp yine de gülmek gerek!. Selma Irmak… Birbirimizi görme olanağımız sınırlı olduğu için eski fotoğrafı paylaşıyorum. Ama onu göremeseniz de söylediği yanık türküleri mutlaka duyarsınız. Sevincin ve zaferin de şarkısını dinleyeceğiz hoş sesinden, eminim!" diye not düştü. 
 
'GÜLÜŞÜ HALA ÇİYAYÊ SPÎ'NİN KARLI DORUKLARI GİBİ PARLAK'
 
Cezaevinde açlık grevine başlayan ilk grupta yer alan Necla Atak'ın da fotoğrafını paylaşan Yüksekdağ, şu notu düştü:
"İlk 2 fotoğrafta 1. grupta süresiz açlık grevine giren Necla Atak 9. günündeydi. Şimdi Kandıra'da süresize giren ilk gruptaki 5 direnişçiyle 50. günü geçti. Görmeden bakanlar 'zayıflamış, halsizleşmiş' diyor. Ama gülüşü hala Çiyayê Spî'nin karlı dorukları gibi parlak ve güzel."
 
'RUHUMUZU IŞILDATAN AY YÜZLÜ ÇOCUK...'
 
Selma Irmak'ın, Burcu Çelik'in kızı Asmin ile beraber çektirdiği fotoğrafı da paylaşan Yüksekdağ, "Selma Başkanın yanında görünen muhteşem güzellik Burcu Vekil'in kızı Asmin. Onu anlatamazsınız, onunla birlikte kanat çırparsınız ancak… Ruhumuzu ışıldatan ay yüzlü çocuk…" notunu ekledi. 
 
'BİZLERE DURMAK YOK'
 
Yüksekdağ son olarak da "Cevaplarını bilsek bile her gün yeniden sorup karşılığını üretmemiz gereken sorular bunlar. İçeride bir özgürlük direnişi, dışarıda bir onur seçimi var. Ve bizlere durmak yok! Herkese selam ve sevgiyle…" diyerek mesajlarını noktaladı.