19 Mayıs 2024 Pazar

Feyzioğlu'ndan ırkçı açıklama: 'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat bugün hepimiz Türküz

Son günlerde AKP yanlısı açıklamaları ile gündeme gelen TTB Başkanı Feyzioğlu bu kez de ırkçı bir açıklama yaptı. 24 Nisan Ermeni Soykırımı'nın yıl dönümü yaklaşırken Feyzioğlu, "'Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat bugün hepimiz Türküz" açıklamasını yaptı.
Türkiye Barolar Birliği (TTB) Başkanı Metin Feyzioğlu bugünkü açıklaması ile de gündemde.
 
Son günlerde AKP yanlısı açıklamaları ile gündeme gelen Feyzioğlu, bugünkü açıklamasında Ermeni halkına düşmanlık yaptı.
 
"Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Açısından 27'nci Yılında Hocalı Katliamı" başlıklı bir etkinlikte konuşan Feyzioğlu, Hrant Dink'in cenaze töreninde yüzbinlerce kişinin attığı "Hepimiz Ermeniyiz" sloganına atıfta bulunduktan sonra ırkçı bir açıklama yaptı.
 
Feyzioğlu, "Hepimiz Ermeniyiz' diyenlere inat bugün hepimiz Türküz" diye konuştu. 
 
Feyzioğlu şunları söyledi: "Her 24 Nisan’da göstermelik çağdaşlık ve modernlik uğruna 'Hepimiz Ermeniyiz' diyerek, kendini Batı dünyasına kabul ettirmeye çalışan, aslında işgal altındaki İstanbul’un aydınımsı bir devamı olan malumlara inat bugün diyoruz ki 'Hepimiz Türküz'"
 
TTB Başkanı Feyzioğlu, en son Rize'de siyasi partileri ziyaret ettikten sonra, Erdoğan iktidarını öven açıklamalar yapmıştı. Barolar tepki gelmesi üzerine ise Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile kameraların karşısına geçmişti. Gül, Feyzioğlu için "Değerli bir hukuk insanı" demişti.