18 Eylül 2024 Çarşamba

Fernas patronunun oteli önünde eylem yapan madenciler 2 kez gözaltına alındı

Bağımsız Maden İş üyesi oldukları için işten atılan Soma Fernas Madencilik işçileri AKP milletvekili patron Nasıroğlu'nun Bodrum'daki otelinin önüne taşıdıkları direnişte 2 kez gözaltına alındı.

Manisa'nın Soma ilçesinde AKP Batman milletvekili Ferhat Nasırlıoğlu'nun sahibi olduğu Fernas Madencilik'te, Bağımsız Maden İş sendikasına üye olduğu için işten çıkarılan işçilerin direnişi sürüyor. Direnişi Nasıroğlu'nun Bodrum'daki oteli Cape Bodrum Luxury'nin önüne taşıyan maden işçileri, nöbetin ikinci gününde jandarma saldırısıyla gözaltına alındı.

Bağımsız Maden İş, sosyal medya hesabından işçiler, örgütlenme uzmanı ve sendika avukatının gözaltına alındığını duyurdu. Sendikanın açıklamasında "Gözaltına alınıyoruz! Ferhat Nasıroğlu'nun oteli olan Cape Bodrum Luxury önündeki nöbetimizin ikinci gününde hiç bir gerekçe gösterilmeden örgütlenme uzmanımız ve avukatımızla birlikte gözaltına alınıyoruz. Biz madenciye adalet derken, madenciye reva görülen" denildi. 

Sendika, "Ferhat Nasıroğlu'nun 'otelde şatafat, madende sefalet' düzenini ortaya koyduğu için gözaltına alınan madencileri ve direniş alanımızı sahiplenmek üzere Cape Bodrum Luxury otelinin önünde buluşalım" çağrısı yaptı.

Şirket yetkililerinin şikayetiyle gözaltına alınan maden işçileri ve sendikacılar, ifade işlemlerinin ardından serbest bırakılarak nöbet alanına geri döndü.

PANKARTA EL KONULDU
Sendikadan yapılan açıklamada, "Gözaltından çıkar çıkmaz otelin önüne nöbet alanımıza geldik. Pankartımızda yazan sözden rahatsız oldukları için bizi gözaltına aldılar. Pankartımıza da el koydular. Biz sözümüzden de yapacaklarımızdan da bir adım geri durmayız. Madenciyi sınamayın" denildi.

El konulan pankartta, "AKP Milletvekili Ferhat Nasıroğlu'nun Cape Bodrum otelinde şatafat, Soma Fernas madeninde sefalet" ifadeleri yer alıyordu.

2. KEZ GÖZALTINA ALINDILAR
Madenciler, nöbet alanına döndükten sonra bir kez daha gözaltına alındı. Savcılığın maden işçileri hakkında mevcutlu kararı aldığı öğrenildi.