18 Eylül 2024 Çarşamba

Fernas işçileri, patronun oteli önünde nöbete başladı

Bağımsız Maden-İş üyesi Fernas maden işçileri, Fernas patronunun Bodrum'daki oteli önünde nöbete başladı.

Manisa Soma'da faaliyet gösteren Fernas Madencilik'in, düşük ücretler ve ağır çalışma koşullarına karşı işçilerin direnişi 20'inci gününde sürüyor. Bağımsız Maden-İş üyesi işçiler, bugün Fernas'ın patronlarının Muğla'nın Bodrum ilçesindeki oteli Cape Bodrum Luxury önünde nöbete başladı.

İnsanca yaşayacak ücret, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınması ve sendikalaştıkları için işten atılan işçilerin işe iadesi talepleriyle direnen işçiler üç günlük çadır eylemine geçti. Fernas patronuna ait otel önünde yapılan açıklamada, işçiler Bodrum ve Milas halkına seslendi.

BODRUM VE MİLAS HALKINA DAYANIŞMA ÇAĞRISI
İşçiler, "Bizler Soma'da bulunan Fernas Madencilik'ten sendikaya üye olduğumuz için haksızca işten çıkartılan, işçi sağlığı ve iş güvenliğine dair alınmayan önlemleri kamuoyunda teşhir edip düzeltilene kadar işten kaçınma hakkımızı kullanan madencileriz. Bir 301 katliamı daha tekrar olmasın diye madencilerin çalışma şartlarına ölmeden önce müdahale eden madencileriz. Fernas Patronu aynı zamanda AKP Batman milletvekili olan Ferhat Nasıroğlu ve şirket yetkilileri tarafından müzakere sağlansın, çalışma şartlarımızdaki sorunlar çözülsün, haksızca işten atılan arkadaşlarımız geri alınsın diye sahibi olduğu, ayak bastığı her yere hakkımızı aramak üzere geliyoruz" dedi.

Fernas şirketine ait otel Cape Bodrum önünde geceli gündüzlü kalacaklarını duyuran işçiler, "3 gece boyunca sürecek nöbetimiz boyunca Bodrum ve Milas halkından Fernas'ın büyük oteli önünde bizi yalnız bırakmamasını, dayanışma içinde olmasını, bizi ziyaret etmesini, sesimizin duyulması için yerel mekanizmaları harekete geçirmesini rica ediyoruz" dedi.