17 Mayıs 2024 Cuma

Fatsa Kadın Dayanışması, direnen İkizdereli kadınları selamladı

İkizdere'de direnen kadınları selamlayan Fatsa Kadın Dayanışması, dayanışma çağrısı yaptı. 

Fatsa Kadın Dayanışması, AKP'li Cengiz Hoding'in taş ocağı projesine karşı yaşam alanlarını tüm saldırılara rağmen savunan İkizidereli kadınlarla dayanışma açıklaması yaptı. Fatsa'da bulunan siyanürlü altın arama madeninin önünde gerçekleşen açıklamada kadınlar, "İkizdere taş ocağı olmasın" ve "İkizdere'de Fatsa'da doğa katliamına hayır. İkizdere'de direnenlere selam" dövizleri taşıdı. "Fatsa'dan İkizdere'ye selam olsun" sloganı atılan açıklamaya çok sayıda kadın katıldı.

Açıklama yapan Hale Cevahir, "Biz kardeşleriniz olarak buradayız, yanınızdayız ve sesinizi buradan Fatsa'dan duyduk. Sesinize ses olmaya geldik. Onu büyütmeye geldik" dedi.  İşkencedere Vadisi'nde 17 parselin acele kamulaştırma kararı ile taş ocağı alanına çevrildiğini hatırlatan Cevahir, köylülerin doğal yaşamı bozacağı için projeye karşı çıktığını söyledi.

Fatsa'dan İkizdere'ye el uzattıklarını ifade eden Cevahir, "Bu mücadele ayrımcı bir dille ifade ettikleri gibi sadece solcuların, muhaliflerin meselesi değil. Doğada sağ, sol, laik, muhafazakar yok, insan var. Herkesi bu dayanışmaya bu sebep ile dahil etmek istiyoruz ve davet ediyoruz. Başını Karadeniz'in cefakar kadınlarının çektiği İkizdere mücadelesini saygıyla selamlıyoruz" diye konuştu.