16 Nisan 2024 Salı

Fatma'yı katleden erkek, hastalık arkasına sığındı

Fatma Şengül'ü katleden Zeynel Akbaş, olay günü yüksek tansiyon hastası olduğu için kendini kaybettiğini öne sürdü. Duruşma, Aralık ayına ertelendi. 

İstanbul Maltepe'deki Gülensu Mahallesi'nde 30 Mart sabahı işe gitmek için çıktığı evinin önünde, iş arkadaşı Zeynel Akbaş tarafından katledilen Fatma Şengül'ün hayatını kaybetmesine ilişkin açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Kartal 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesinde kadınlar açıklama yaparak "Bir kişi daha eksilmemek için mücadele ediyoruz" dedi, davanın takipçisi olacaklarını söyledi. Duruşmayı izlemek isteyen kadınlar salona alınmadı. 

HDP milletvekilleri Dilşat Kaya ve Musa Piroğlu'nun da takip ettiği duruşma sanık Zeynel Akbaş'ın savunması ile başladı. Akbaş, Fatma Şengül'ün kendisini hep hor gördüğünü, aşağıladığını iddia etti. Akbaş, "Benim yüksek tansiyonum var. İki dakika konuştuktan sonra kendimi kaybettim. Silahla ateş ettim" diyerek kendini hakıl çıkarmaya çalıştı. 

Duruşmada Şengül'ün çalıştığı işyerinden 4 tanık dinlendi. Dinlenen tanıkların hepsi öldürülen Fatma Şengül ile sanık arasında bir husumete şahit olmadıklarını belirtti.

MAHKEME BAŞKANI TEPKİ GÖSTERDİ
Mahkeme Başkanı, sanık Akbaş'ın sürekli rahatsız olduğunu öne sürmesi üzerine, "Rahatsızım diyorsun ama sana hakaret etti diye polise şikayet etmemişsin, işverene şikayet etmemişsin. Sabah erkenden 11 tane fişek dolu olan silahla maktulun evine gitmişsin. Medeni insan yüksek tansiyonu olsa bile konuşurdu. Sen öldürmüşsün" diyerek tepki gösterdi. 

Fatma Şengül'ün oğlu Koray Şengül, annesi öldükten sonra olay yerine gittiğini ve sanığın kendisiyle göz göze gelerek gülümsediğine dikkat çekti ve sanık Akbaş'ın pişman olmasının mümkün olmadığını vurguladı. 

Sanık avukatı, sanığın tansiyon hastalığının, eylemin rahatsızlıkla ilintililik çerçevesinde işyerindeki kişilerin dinlenmesi yönünde sanık müdafii tevsii tahkikat talebinde bulundu. 

Savcı, sanığın kasten ve tasarlayarak öldürmeden yargılanmasını ve tutukluluk halinin devamını istedi. Sanığın avukatı mütalaaya karşı savunma için ek süre istedi.

Davayı 19 Aralık'a ertelendi.