18 Mayıs 2024 Cumartesi

Fatma Altınmakas'ı katleden erkeğin davası ertelendi

Fatma Altınmakas'ı katleden tutuklu sanık Kazım Altınmakas'ın duruşması 30 Eylül tarihine ertelendi.

Muş'un Malazgirt ilçesinde, aile içerisinde tecavüze uğrayan ve şikayetçi olduktan sonra eşi Kazım Altınmakas tarafından 14 Temmuz 2020 tarihinde katledilen Fatma Altınmakas cinayetine ilişkin davanın 4. duruşması Patnos Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Fatma Altınmakas'ın aile avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada HDP Patnos Belediye Eşbaşkanı Müşerref Geçer de katılırken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmada hazır bulundu. 

Mahkemeye Fatma Altınmakas'ın katledilmesinin ardından çocuk esirgeme kurumunda bulunan çocuğu önceki duruşmada tanık sıfatıyla katılması talep edilmişti. Çocuğun duruşmada tanık olarak dinlenilmesine Altınmakas'ın avukatının itirazı üzerine tanık değil, mağdur sıfatıyla alınması kabul edildi. Pedagog getirilmediğinden Çocuk Gelişimi Uzmanı denetiminde ifadesi alınmak istendi. Mahkeme çocuğun bulunduğu koşulların uygun olmadığına karar vererek, çocuğun ifade vermek istememe talebini yerine kayyum atama kararı alarak kabul etti. Çocuk bir sonraki duruşmada yerine atanacak kayyum ile ifade verilmesine karar verildi.

SEGBİS ile bulunduğu cezaevinden savunma yapan sanık Kazım Altınmakas ise "haksız tahrik" ve "iyi hal" indirimi istedi.

Ardından Fatma Altınmakas'ın avukatı Mir Bedirhan Ayaz ise suçun sabit olduğunu ve en ağır şekilde sanık Kazım Altınmakas'ın cezalandırılmasını istedi. 

Sanık Avukatı Hüseyin Gündoğdu da müvekkili hakkında "Haksız tahrik" ve "İyi hal" talep ederek bunun da "Hakkaniyetli bir hükme çarptırılması" için istediğini öne sürdü.

Mahkeme heyeti, eksik hususların giderilmesi ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Bir sonraki duruşma 30 Eylül tarihine ertelendi.