11 Mayıs 2024 Cumartesi

Fatih Polat, Zarakolu'nun yazısından dolayı ifade verdi

Evrensel gazetesi yazarı Ragıp Zarakolu'nun Evrensel ve Artı Gerçek'te yayımlanan yazısı nedeniyle gazetenin Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı ifade verdi.

Evrensel yazarı Ragıp Zarakolu'nun Evrensel ve Artı Gerçek haber sitesinde yayımlanan "Makus Kaderden Kaçış Yok" başlıklı yazısı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında, Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı, Evrensel'in avukatlarından Devrim Avcı ile birlikte İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünde ifade verdi.

POLAT: YAZIDA DARBEYE GÜÇLÜ BİR KARŞI ÇIKIŞ VAR
Polat, ifadesinde yazıyı okuduğunu belirterek "Tamamen askeri darbeleri eleştiren, darbelerden ders çıkarılması gerektiğini belirten, değişimin önemine ve demokrasiye vurgu yapan bir yazı olduğunu düşündüm ve bu şekilde de yayımlanmasına karar verdim. Halen de darbelere karşı çıkan bir yazı olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yazının suç olup olmayacağına ilişkin bir soruya Polat, "Darbeleri açık bir dille eleştirdiğini, demokrasiyi savunduğunu, değişimin önemine vurgu yaptığını düşündüm. Ek olarak da Ragıp Bey'in hep darbeleri eleştirmesi ve darbe döneminde yargılanmış olması sebebiyle bu şekilde suçlama yapılabileceği aklımın ucundan bile geçmedi. Bu yazının darbeye çok güçlü bir şekilde karşı çıktığını düşünüyorum" diye konuştu.

Görkem Kınacı ise "Türkiye'nin siyasi tarihinin çeşitli dönemlerini hatırlatan ve demokrasiye katkı sunmak üzere yazılmış bir yazı olduğunu düşündüm. Bir suç unsuru olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Avukat Devrim Avcı, söz konusu yazıda ülkenin yakın geçmişindeki darbelerin ele alındığını belirterek, yazıda suçlamaya konu edilen iddialarının yer almadığını belirtti, müvekkilleri hakkında kovuşturmaya gerek olmadığını söyledi.