4 Mayıs 2024 Cumartesi

'Faşizme karşı örgütleniyoruz' kampanyası sürüyor

"Faşizme karşı örgütleniyoruz" kampanyası kapsamında DBP ve DTK heyetinin Hakkari'de temasları sürüyor. 

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ve Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Berdan Öztürk'ün Hakkari ve ilçelerindeki, "Faşizme karşı örgütleniyoruz" kampanyası kapsamında buluşmaları köy ziyaretleriyle devam ediyor. 

Yüksekova'ya bağlı Ortaç ve Keçeli köylerini ziyaret eden heyet burada tecrit, açlık grevi direnişi ve iktidarın baskı politikalarına ilişkin konuştu. 

'DEVLETİN İKTİDARI GÜNBEGÜN KÖTÜYE GİDİYOR'
Halkla iletişim kopukluğu olmaması için kuvvetli bağların kurulması gerektiğini aktaran DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, bütün baskılara rağmen Kürt halkının toprağından, dilinden vazgeçmediğini söyledi. Öztürk, "Halkımızla birlik ruhumuzu güçlendirmeliyiz. Kürt halkına, hakkına, diline ve iradesine karşı, iktidarın ömrü günbegün kötüye gidiyor. Türkiye devleti, Kürt halkına karşı yüz yıllardır büyük katliamlar gerçekleştirdi. Devlet 90'larda yürüttüğü vicdansız ve ahlaksız politikalardan dolayı Kürt halkını Kürdüm demeye utanacak hale getirdi. Son 6 yılda bu saldırıları daha da arttırdı. Çöktürme planını devreye soktu, bununla birlikte amaçlarına ulaşacaklarını sandılar ama akılsızların unuttukları bir şey vardı. Onlar Kürt halkının tarihine bakmadı. Halkımız tarihten bu yana zulümlerden ve katliamlardan geçti ama yine de halkımız toprağından, dilinden ve aslından vazgeçmedi" dedi.

'İKTİDAR TECRİT POLİTİKALARIYLA SAVAŞI DAHA DA BÜYÜTÜYOR'
İzmir HDP İl binasına düzenlenen saldırı sonucunda Deniz Poyraz ve Konya'da Kürt aileye yönelik gerekleşen ırkçı faşist katliamlara değinen DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz ise şöyle konuştu: "AKP-MHP iktidarının söylemleri ve politikaları sonucu Konya'da 7 yurttaşımız katledildi. İktidar şimdiye kadar bu tür katliamlar yaparak ömrünü uzatmaya çalıştı ve bu aşamaya kadar gelebildi. Kürt sorunu çözüme kavuşmadığı için ülke ve Kürt halk önderi sayın Abdullah Öcalan üzerinde tecrit uygulanıyor. Tecrit 22 yıl önce İmralı Adası'nda başladı, bugün ise son 6 yılda tüm Ortadoğu ve Türkiye halklarına ve cezaevlerine sirayet etmiş durumda. Tecrit politikalarıyla iktidar savaşı daha da büyütüyor. Kriz ve kaos ortamından çıkmak için bugün açlık grevleri 258'nci günüde devam ediyor. Tüm dünyada başta Mısır, Amerika ve Arap ülkeleri olmak üzere her yerde sayın Öcalan'ın felsefesini okuyan, tanıyan ve Rojava devrimini gören aydın ve yazar kişiler sayın Öcalan için özgürlük talep ediyorlar. Açlık grevinde bulunan tutukluların talepleri vicdani ve ahlakidir. Grev Türkiye ve Ortadoğu halkları için bir umuttur. Bizler de bu yükü hep beraber taşımalıyız. Tüm yükü sadece grevde bulunan tutukluların üzerinden yürütmemeliyiz."

Heyet'in bölgedeki ailelerle buluşma ve temasları ise devam ediyor.