19 Mayıs 2024 Pazar

'Faşist saldırılar bizi mücadeleden alıkoyamaz'

Hacettepe Üniversitesi'ndeki Newroz kutlaması sırasında polis ve ÖGB işbirliğinde faşist saldırıya uğrayan öğrenciler bu saldırıların kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağını kaydetti. 

Hacettepe Üniversitesi'nde dün öğrencilerin Newroz kutlamasına yönelik polis ve ÖGB eşliğinde ırkçı grubun bıçak ve palalarla faşist saldırısına tepki gösterildi. Üniversite öğrencileri İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şube binasında basın toplantısı düzenledi. Öğrenciler adına açıklama metnini Eda Kahraman okudu.

Hacettepe öğrencileri olarak dün Beytepe Kampüsü'nde Newroz için bir araya geldiklerini belirten Kahraman, Newroz kutlamasına sivil giyimli faşist polis ve ÖGB'lerin pankartlara el koymaya çalıştığını; kendilerine tehdit ve hakarette bulunduklarını belirtti. Polis ve ÖGB işbirliğiyle gerçekleşen faşist saldırıların kendilerini mücadeleden alıkoyamayacağını söyleyen Kahraman, "Yenilgi psikolojinizin dışavurumu her geçen dakika kendini daha da açığa çıkarıyor. Bunların sizin son çırpınışlarınız olduğunu da iyi biliyoruz. Yine söylüyoruz; biz buradayız. Karşınızdayız ve bundan sonra da olacağız. Büyüyerek, güçlenerek ve örgütlenerek geliyoruz" şeklinde konuştu.