2 Mayıs 2024 Perşembe

Farplas'ta direnişin 21. günü dayanışma ve coşkuyla geçti

Farplas işçileri direnişlerinin 21. gününe, sanayi bölgesinde türküler ve sloganlar eşliğinde yaptıkları yürüyüşle başladı. İşçilere seslenen direnişçiler birlikte mücadelenin önemine dikkat çekerken patronlara da bir kez daha asla vazgeçmeyeceklerini duyurdu. İşçileri HDP Milletvekilleri ve Feminst İsyanda ziyaret etti. 

Farplas işçilerinin direnişi 21. gününde. Sendikal hakları gasp edildiği için direnişe geçen işçiler, sabahın erken saatlerinde fabrika önünde buluştu.

Kortej oluşturan işçiler, "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Asla teslim olmayacağız", "Biz biz DİSK'liyiz sarı sendikayı göndereceğiz" sloganlarıyla sanayi bölgesinde yürüdü. 

Çalışan işçilere seslenen Farplas direnişçileri, örgütlü mücadelenin önemine dikkat çekti. 

Farplas işçilerine bugün de çok sayıda dayanışma ziyareti yapıldı. Direnişteki işçileri Birleşik Metal-İş Kadın Komisyonu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekilleri Oya Ersoy ve Züleyha Gülüm ile  Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu ziyaret etti. 

"Farplas işçisi yalnız değildir" sloganıyla fabrika önüne yapılan yürüyüşü direnişteki işçiler de alkış ve sloganlarla karşıladı.

Fabrika önünde, Yoksulluğa Feminist İsyan Kampanya Grubu adına Selin Top bir konuşma yaptı. Ekonomik krizin yükünün kadınların omuzlarına yıkılmak istendiğinin altını çizen Top, "Bu ekonomik krizin  bizim için başka bir anlamı var. Bu yüzden bu direnişin başka bir anlamı var" dedi. Farpals patronuna seslenen Top, "Farplas işçileri yalnız değil. Bütün kadınlar, feministler bu direnişi görüyoruz. İşçiler işe iade edilsin, istedikleri sendikayla geri dönsün" uyarısı yaptı. 

Farplas direnişçilerinden Betül Oral da kadınların ziyaretinin ve dayanışmasının kendileri bakımından çok önemli olduğunu kaydetti. Oral, "Bizim tek istediğimiz şey, istediğimiz sendikayla istediğimiz koşullarda işe başlamak. Direnmeyi isteyen ayakta durmaya çalışan tüm kadınlar için aynı şeyi istiyoruz. Desteğinizi o yüzden ayrıca önemli" ifadelerini kullandı. 

Açıklamanın ardından, "Farplas işçisi yalnız değildir" yazılı pankartla yürüyüş yapıldı, çalışan işçilere seslenildi.

Direnişin bugünkü eylemleri, "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın onurlu mücadelemiz", "Sendika hakkımız engellemez" sloganlarıyla ve alkışlarla  sona erdi.