3 Mayıs 2024 Cuma

Farplas işçilerine ziyaret: Birleşik mücadele kazanacak

Birleşik İşçi Hareketi'nin çağrısıyla çok sayıda kişi direnişteki Farplas işçilerini ziyaret etti. BİH adına konuşan Bakır, "Biz artık kendi kaderimizi kendi ellerimize alıyoruz. Bir avuç patronun, sermayedarın ve onların siyasi sözcülerinin önümüze koyduğu seçeneklere mahkum değiliz. Biz eğer birleşirsek, mücadele edersek her şeyi değiştirmeye muktediriz" diye konuştu.

Sendikasızlaştırma ve işten atma saldırısına karşı 2 Şubat gününden bu yana direnen Farplas işçilerine Birleşik İşçi Hareketi'nin çağrısıyla kitlesel dayanışma ziyaretinde bulunuldu.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Eş Genel Başkanı Okan Danacı, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Musa Piroğlu, Alınteri, İnşaat-İş Sendikası, gençlik örgütleri, Polen Ekoloji, BEKSAV temsilcileri ve çok sayıda kişi Farplas'a sloganlarla yürüyüş düzenledi. 

"Birleşen ve direnen işçiler yenilmezler", "Zafer direnen emekçinin olacak", "Gençlik direnen emekçinin olacak" yazılı pankartlarla yapılan yürüyüşte sık sık "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Zafer direnen işçilerin olacak", "Genel grev genel direniş", "Birleşen işçiler yenilmezler" sloganları yükseldi.

Farplas önünde direnişte olan işçiler de ziyarete gelenleri coşkuyla karşıladı. "Direne direne kazanacağız", "Yaşasın sınıf dayanışması" sloganları hep bir ağızdan atıldı.

Farplas fabrikası önünde direnen işçilerle birlikte kitlesel basın açıklaması yapıldı.

BAKIR: BU MEYDAN DİRENİŞLERİ TEMSİL EDİYOR
Birleşik İşçi Hareketi'nden Deniz Bakır, bir avuç patronun işçilere yoksulluğu, sefaleti, güvencesizliği dayattığını, işçi sınıfı ve ezilen halkların bunun karşısında direndiğini söyledi. Bakır, "Biz onurlu bir sınıfız. Biz haklarımıza, özgürlüğümüze düşkün bir sınıfız. Türkiye işçi sınıfı olarak diyoruz ki bizi artık eskisi gibi yönetemezsiniz. Biz artık kendi kaderimizi kendi ellerimize alıyoruz. Bir avuç patronun, bir avuç sermayedarın ve onların siyasi sözcülerinin önümüze koyduğu seçeneklere mahkum değiliz. Biz eğer birleşirsek, mücadele edersek her şeyi değiştirmeye muktediriz" diye konuştu.

Farplas direnişinin tüm işçi sınıfının onurunu ve ekmeğini temsil ettiğini vurgulayan Bakır, Birleşik İşçi Hareketi olarak her cumartesiyi Farplas ile dayanışma günü ilan ettiklerini duyurdu. Farplas direnişinin kazanımla sonuçlanması için her gün direniş alanında olacaklarını vurgulayan Bakır, "Her gün bu direnişin sesini Türkiye'nin tüm kentlerine, İstanbul'un tüm ilçelerine yayacağız. Hep birlikte mücadele edelim, birlikte kazanalım. Birleşelim, örgütlenelim, kazanalım" dedi.

Bakır'ın konuşması, "Birleşen işçiler yenilmezler" sloganıyla karşılandı.

AYDEMİR: DİRENİŞLERİ BİRLEŞTİRELİM
Devrimci Gençlik Birliği, Özgürlükçü Gençlik, HDP'li üniversiteliler, Dev-Güç, SGDF, Kaldıraç ve Öğrenci Faaliyeti adına konuşan Tamer Aydemir, bir yılı aşkındır süren Boğaziçi direnişinde kazanımlar elde ettiklerini hatırlattı. Bugün tekstil, metal, Migros işçilerinin direnişlerine işaret eden Aydemir, öğrenciler, kadınlar, ekolojistlerin direnişin bir parçası olduğunu söyledi.

Aydemir, "O zaman bize bir tane sonuç çıkıyor. Direnişleri birleştirmek, genel bir direniş havası yaratmalıyız. İşçiler, öğrenciler, kadınlar el ele mücadeleyi büyütmeye" diye konuştu.

TÜMÜKLÜ: HEPİMİZE BAŞKALDIRMA GÖREVİ DÜŞÜYOR
ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü de Çin modelini benimseyen sermaye düzeninin işçinin alınterini, bedenini, geleceğini yağmaladığını söyledi. Bunun karşısında alınterine, geleceğine, yaşamına sahip çıkan, ücreti için direnen işçi sınıfı olduğunu vurgulayan Tümüklü, Farplas ve Migros işçilerinin direnişinin bu mücadelede önemli bir yer tuttuğuna dikkat çekti.

Sermaye düzenine karşı başkaldırmanın, işçilerin, kadınların, gençlerin, sosyalist ellerini birleştirmesinin önemine vurgu yapan Tümüklü, genel grev genel direnişi örgütleme çağrısında bulundu.

Tümüklü, sermaye düzenini çöpe göndermek için bugün direnişlerle ortaya çıkan işaret fişeklerini güneşe çevirmek gerektiğini belirtti, "Geleceği kazanacağız" dedi.

"Zafer direnen emekçinin olacak" sloganıyla açıklama sona ererken, direniş halayına geçildi.

SLOGANLARLA YÜRÜYÜŞ
Direniş halayları sonrası işçiler kortej oluşturarak Farplas'a bağlı T2 binası önüne sloganlarla yürüdü.

Vardiya değişimini bekleyen direnişçiler, işçilere seslendi. Birlikte mücadeleye dikkat çekilen konuşmalarda sendikaya üye olma çağrısı yapıldı.

EĞİTİM-SEN'DEN ZİYARET
Eğitim-Sen Gebze Şubesi de alkışlarla, "Farplas işçisi yalnız değildir" yazılı pankartla alana geldi.

BAHADIR: FARPLAS DİRENİŞİ KUTUP YILDIZI OLACAK
İşçilere seslenen Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, Farplas'ta sendika üyesi işçilerin işten atılmasının büyük bir hukuksuzluk olduğuna dikkat çekti. Devam eden direnişlere işaret eden Bahadır, "Memleketin her tarafında işçiler, halk kapitalizme karşı, açlığa, yoksulluğa isyan halinde. Farplas kazanırsa herkes kazanmış olacak" diye konuştu.

Patronun 60 yıllık tarihe sahip Farplas'ta en zor günleri yaşadığını söyleyen Bahadır, "Direnişinizi sonsuz saygıyla selamlıyoruz, yanınızdayız" ifadelerini kullandı.

Açıklama sonrası fabrika önünde canlı müzik yapıldı. Ziyarete gelenler, "Hoşçakalın dostlar yine bekleriz" sloganıyla uğurlanırken direnişteki işçilerin bekleyişi sürüyor.