20 Mayıs 2024 Pazartesi

Farplas işçileri serbest bırakılana kadar eylem devam edecek

Farplas fabrikasında Birleşik Metal-İş, Limter-İş ve Lastik-İş sendikalarının örgütlülüğünü dağıtmak için 100 işçinin işten atılmasına, fabrika işgaliyle yanıt veren işçiler halen gözaltında. İşçilerin gözaltına alınmasına fabrika önünde sloganlarla tepki gösteren işçiler ve sendikacılar, fabrika önündeki eylemi sona erdirdi. İşçiler ve sendikacılar gözaltına alınanlar serbest bırakılana kadar işçilerin tutulduğu Çayırova Karakolu önünde bekleyişlerini sürdürecek. 

Farplas patronunun sendikal örgütlülüğü engellemek için 100 işçiyi işten atmasının ardından dün gece fabrikayı işgal eden işçiler halen gözaltında. İşçilerin gözaltına alınmasını tepki gösteren işçi ve sendikacılar fabrika önünde sloganlarla eylem yaptı.

Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı ve sendika yöneticileri, Cavo Otomotiv ve Cengiz Makina işçileri ve çok sayıda fabrikadan işçi, "Baskılar bizi yıldıramaz", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek" sloganlarını atarak uzun süre Farplas fabrikası önünde eylemlerini sürdürdü.

Gözaltına alınan 108 işçinin Çayırova Karakolu'na götürüldüğünü öğrenen işçi ve sendikacılar, karakol önüne geçerek, işçiler serbest bırakılana kadar orada bekleme kararı aldı.