19 Nisan 2024 Cuma

'Farplas işçileri kazanacak'

Farplas Otomotiv işçilerinin taleplerinin net olduğunu ve geri adım atmayacaklarını kaydeden Birleşik Metal-İş, "Sendikamız Anayasal hakkını kullanan Farplas işçilerini yalnız bırakmayacaktır. İşletmede yıllardır süren sendikasız çalışmaya son veriyoruz. Artık geri dönüş yok. Farplas işçileri kazanacak" dedi. 

Birleşik Metal-İş, iş yerinin baskısına mücadeleyle karşılık veren üye işçileri için açıklama yaptı. Açıklamada, "Kocaeli Çayırova'da Farplas Otomotiv işçileri, bir süredir sendikamızla birlikte örgütlenme çalışması yürütmekteydi. Son bir hafta içinde, Farplas ve bağlı şirketlerden yüzlerce işçi sendikamıza üye oldu" dedi. 

Pek çok bağlı şirket ile aynı lokasyonda faaliyet yürüten Farplas'ta, sendikalaşmaya yönelik büyük engelin aşıldığı belirtilen açıklamada, "Bugün itibariyle işletme bünyesindeki şirketlerde yasal olarak yetki aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Çoğunluk sağlanan şirketlerde yetki başvurularını yapıyoruz. Bu sabah fabrikanın önünde vardiya değişimi sırasında yaptığımız açıklamayla üyelerimize bu müjdeyi verdik. Artık Farplas Otomotiv'de çalışan işçilerin sendikası var" ifadeleri yer aldı. 

Geçtiğimiz hafta çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve hayat pahalılığına ezilmeyecek bir ücret için tepkilerini gösteren Farplast işçilerinin, taleplerinin karşılanması için iş bıraktığı hatırlatılan açıklamada, bir gün boyunca üretimin durduğu fabrikada işverenin sorunları çözeceğini ve sendika ile görüşeceğini duyurduğu kaydedildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Farplas işçilerinin talepleri çok net. İşçiler şimdi kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istiyor. Taleplerinin sendika ile karşılanmasını istiyor.  Sendikasız çözümü reddediyorlar ve kendilerinin tercih etmediği başka sendikaların devreye sokulmasını istemiyorlar.

Farplas işçileri Birleşik Metal-İş'e güveniyor, Birleşik Metal-İş tarafından temsil edilmek istiyor. Sendikamız Anayasal hakkını kullanan Farplas işçilerini yalnız bırakmayacaktır. İşletmede yıllardır süren sendikasız çalışmaya son veriyoruz. Artık geri dönüş yok. Farplas işçileri kazanacak."