20 Mayıs 2024 Pazartesi

Farplas işçileri: Asla teslim olmayacağız

Farplas işçileris abahın erken saatlerinde fabrika önüne yürüdü. İşçiler, "Asla teslim olmayacağız" diye haykırdı. 

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Farplas Otomotiv fabrikasında sendikal hakları için işçilerin direnişi sürüyor. 

TİP İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve çok sayıda kişinin katılımıyla fabrika önüne sloganlarla yürüyen işçiler haklarını alana kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı. "Atılan işçiler geri alınsın" pankartıyla Kocaeli Gebze Otomotiv Sanayi Sitesi'nde bulunan Farplas fabrikası önüne gelen işçiler, gün boyu sloganlar ve halaylarla direniş alanını terk etmedi.

Bölgeden geçen emekçilerin ve halkın kornalar ve sloganlarla desteklediği işçileri Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Temsilcisi Necmettin Aydın ve Örgütlenme Genel Sekreteri Hami Baltacı, Limter-İş Genel Başkanı Kanber Saygılı gün boyu yalnız bırakmadı.

"Direne direne kazanacağız", "Farplas işçisi köle değildir", "Birleşen işçiler kazanır", "Köle değil emekçiyiz" sloganları atan işçiler halaylarla direnişi sürdürdü. 

Saat 16.00'da fabrikada vardiya değişimi oldu. İşten atılan işçiler yerine farklı taşeron şirketlerden getirilen işçilere, sloganlarla direnişe katılma çağrısı yapıldı. "Biz sizin de hakkınızı savunuyoruz, gelin bize katılın" diyen işçiler, yarın sabah tekrar fabrika önünde olacaklarını duyurdu.