19 Mayıs 2024 Pazar

Farplas işçileri Ankara'da yetkililerle görüştü

Direnişlerinin 42. gününde Ankara'da ILO ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Farplas işçileri, taleplerini yineledi. 

Farplas işçilerinin direnişi 42. gününde. Farplas patronunun tüm saldırılarına, sarı sendikayı devreyi devreye sokma girişimlerine karşı direnişteki işçiler; karda, yağmurda soğuk havaya aldırmadan mücadeleye devam ediyor. 

Farplas işçileri bugün taleplerini yinelemek için Ankara'ya gitti. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) yetkilileri ve Çalışma ve Soyal GÜvenlik Bakanlığı yetkilileriyle görüşen Farplas işçileri taleplerini sıraladı. 

ILO görüşmenin ardından resmi Twitter hesabından, "1,5 aydır kar kış demeden Anayasal haklarına sahip çıkan Farplas işçileri yaşadıkları mağduriyetleri iletmek ve  yaşanan hukuksuzluğun ortadan kaldırılması için Ankara'da… ILO yetkilileriyle görüşüldü" paylaşımını yaptı.

ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan ise şu ifadeleri kullandı: "Örgütlenme özgürlüğü, ILO Sözleşmeleriyle garanti altına alınmış bir insan hakkıdır. İşten çıkarılan işçilerin mağduriyetlerini dinlemek insanın içini acıtıyor. Hiç kimse, hakkını kullanmaya çalıştığı için işini kaybetmemeli. ILO Uzmanlar Komitesi Raporu Türkiye bölümünde belirtildiği gibi, sendikalaşma özgürlüğüne aykırı uygulamalara son verilmeli."

Farplas direnişçileri öğleden sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Genel Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Birleşik Metal-İş görüşme sonrası sosyal medyadan, şu açıklamayı yaptı: "Farplas işçilerinin talepleri ve karşılaştıkları zorluklar aktarıldı. Sendikal örgütlenme önündeki baskı ve engellemeler son bulsun. İşçinin seçtiği sendika iradesi tanınsın."