16 Mayıs 2024 Perşembe

Farplas direnişinin şiiri aydın ve sanatçılar tarafından seslendirildi

Limter-İş Sendikası, Farplas direnişi şahsında direnen işçilere ithafen sendika örgütlenme uzmanı Deniz Bakır'ın kaleme aldığı aralarında çok sayıda sanatçı, akademisyen, gazetecinin de bulunduğu kişilerin seslendirdiği şiiri bu akşam paylaşacağını duyurdu.

İşçi ve emekçilerin derinleşen yoksulluk, düşük ücretler ve sendikal örgütlenmenin ardından yaşanan işten atma saldırılarına karşı direnişleri sürüyor.

Gebze'de bulunan Farplas işçileri de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş, Limter-İş ve Lastik-İş sendikalarına üye olmalarının ardından işten atılmış, işçiler fabrika direnişinin ardından direniş başlatmıştı. 59 gün boyunca soğuğa, kara, yağmura rağmen kararlı direnişlerini devam ettiren Farplas işçilerinin mücadelesi işçi sınıfının diğer bölüklerinin direnişleriyle güçlenerek sürüyor.

Farplas direnişinde önemli bir rol oynayan DİSK'e bağlı Limter-İş Sendikası'nın Örgütlenme Uzmanı Deniz Bakır, "Birleşen işçiler yenilmez" şiirini kaleme aldı.

Bakır'ın yazdığı şiiri çok sayıda sanatçı, akademisyen, gazeteci seslendirdi.

Limter-İş Sendikası sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda, Deniz Bakır'ın kaleme aldığı şiirin sanatçı Pınar Aydınlar, oyuncu Emre Canpolat, akademisyen Beyza Üstün, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, oyuncu Levent Üzümcü, çevre aktivisti Deniz Gümüşel, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, oyuncu Orhan Aydın, fotoğraf sanatçısı Mehmet Özer, akademisyen Fatih Yaşlı, sosyolog Veli Saçılık, sanatçı Haluk Tolga İlhan, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, akademisyen Esra Mungan, İlahiyatçı yazar İhsan Eliaçık, oyuncu Nur Sürer, oyuncu Ahmet Uçar ve oyuncu Julide Kural tarafından seslendirildiğini açıkladı.

"Farplas direnişi işçi sınıfımızın insanlık dışı çalışma ve yaşam koşullarına dönük isyanının uzun soluklu örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti. İşçilerin mücadelelerinden öğrenen ve örnek oluşturan bu direniş üzerine yazılıp çizilecektir. Ancak sıcağı sıcağına ilk sözü sanata bırakmak istiyoruz" denilen Limter-İş açıklamasında, şiirin beş bölüm halinde bu akşam saat 20.00'da sendikanın sosyal medya hesaplarından paylaşılacağı duyuruldu.

Limter-İş açıklamasında, "Direnişin estetiğiyle güçlenen hafızalarımızın ve eylemimizin daha güçlü direnişlerin yolunu döşeyeceğine inanıyor, işçilerin direnişine soluk katan tüm aydın ve sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. Sınıfımızın direniş bayrağını dalgalandıran Passouth ve enerji işçileri başta olmak üzere tüm direnen işçilere selam ve güç olacağı inancıyla" ifadesine yer verildi.