5 Mayıs 2024 Pazar

Farplas direnişinin 36. gününde sosyal medya eylemi

Limter-İş Sendikası, direnişlerinin 36. gününde Farplas işçileriyle dayanışmayla sosyal medyada eylem başladı. #FarplasDirenişiKazanacak tagıyla yapılacak eylem için Limter-İş, "Birlikte direnelim, birlikte kazanalım" dedi. 

Farplas direnişi 36. gününde. Sendikal haklarının gasp edilmesine karşı direnişe başlayan Farplas işçileri eylemlerinin "provokasyon" ithamıyla hedef gösterilmesine, direnişin kırılması için patronların sarı sendikayı devreye sokmasına ve çalışan işçilerle dayanışmalarının kesilme girişimlerine rağmen direnişlerini sürdürüyor. 

Ocak ayında sendikal hakları için fabrikada eyleme başlayan işçiler direnişlerini 2 Şubat'ta kapı önüne taşıdı. Bir gece önce fabrikayı işgal eden, polis saldırısıyla darp edilerek fabrikadan çıkarılan işçiler o gece haklarını kazanana kadar mücadele edeceklerinin mesajını vermişti. Çatıya çıkan kadın işçiler bu direnişin öncüsü olacaklarını eylemleriyle gözler önüne serdi. 

"İşçiler açken patronlara huzur yok", "Direne direne kazanacağız", "Gittiler sanmayın biz hep buradayız", "Yağmur, çamur demeden direnişe selam" sloganlarıyla; halay, horon ve danslarla, zılgıtlarla direnişi sürdüren Farplas işçileriyle dayanışmak için sosyal medyada eylem yapılacak. 

Limter-İş sendikası, "Bütün baskılar karşısında kararlılığından vazgeçmeyen işçiler ve Farplas direnişi kazanacak. Birlikte direnelim, birlikte kazanalım" diyerek sosyal medya eylemine çağırdı. 

#FarplasDirenişiKazanacak tagıyla ilk paylaşım Limter-İş hesabından yapılacak.