19 Mayıs 2024 Pazar

Eyüboğlu: Hakim beraat kanaatiyle gelmiş

Metin Lokumcu davası sonrası adliye önünde yapılan açıklamada söz alan Avukat Eyüboğlu, davanın yetersiz ve en alt cezadan açılmasına rağmen bu şekilde dahi yürütülmesinin engellenmeye çalışıldığını kaydetti. Hakimin beraat kanaatiyle geldiğini kaydeden Eyüboğlu, bu nedenle reddi hakim talebinde bulunduklarını belirtti. 

Emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun katledilmesinin ardından sorumluların yargılanması için on yıl sonra açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşma sonrası davanın avukatları Trabzon Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. 

Söz alan Avukat Meriç Eyüboğlu, "Her zaman ki gibi adalet arayışımız havaya karıştı. Davayı eksik açıyorsunuz, davayı yanlış açıyorsunuz, davayı açılabilecek cezalandırma açısından en düşük maddeden açıyorsunuz yetmiyor bu da yetmiyor bunun dışında davanın bu haliyle bile yürümesine engel olacak kararlar veriyorsunuz" dedi. 

İddianamenin yetersizliğinin altını çizen Eyüboğlu, şöyle devam etti: "Görev savma kabilinden bir dava olduğunu biliyoruz. On yıl sonra açılan bu davanın içimizi soğutması mümkün değil. Ama bu davanın bu şekilde yürütülmesine izin vermeyeceğiz. Dava yürütülüyormuş gibi, yapıyormuş gibi yapmalarına izin vermeyeceğiz. 

Hakime, 'bizim sizinle anlaşma şansımız yok' dedik. Hakime, 'kanaatle gelmişsiniz, beraat vereceksiniz. Bütün taleplerimizi reddettiniz, sizinle yollarımızı ayıralım' dedik. Reddi hakim talebinde bulunduk. Bu hakimle bu davanın hakkaniyetle yürümeyeceğini biliyoruz."