4 Mayıs 2024 Cumartesi

Eyn Îsa cephesinden mesaj: Düşman saldırmak istiyor, hazırız direneceğiz

İşgal tehdidi altındaki Eyn Îsa'da bulunan DSG savaşçıları, bölgenin her gün saldırıya maruz kaldığına dikkat çekti, "Düşman askeri bir hareketlilik içinde, Eyn Îsa'ya saldırmak istiyorlar. Keşif dolaştırarak alana hakim olduklarını sanıyorlar. Mevzilerdeyiz, hazırız, sonuna kadar direneceğiz" dedi.

Türkiye ve çetelerinin saldırıları altındaki Eyn Îsa bölgesinde son günlerde askeri hareketlilik söz konusu. Çeteler, cephe hattı boyunca sevkıyat gerçekleştirirken, bölgede insansız hava araçlarıyla keşif faaliyetleri de yoğunlaştı. TSK'nin bölgedeki çetelere cephane dağıtımı gerçekleştirildiği belirtilirken, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) savaşçıları, işgalcilerin hareketlerini yakından takip ediyor. 

Gire Spi ve Serekaniye kentlerinin işgal edilmesinin ardından Eyn Îsa ve Til Temir ilçeleri cephe hattına dönüşmüştü. Bu bölgede obüs ve havan bombardımanı neredeyse her gün yaşanıyor. DSG savaşçıları da çete saldırılarına özsavunma kapsamında karşılık veriyor.

Eyn Îsa cephesi DSG komutanlarından Eziz Xerbîsan, Türk devleti ve bağlı çetelerinin saldırılarının her gün devam ettiğini vurguladı. Xerbîsan, "Her gün top ve füze atışları gerçekleştiriyorlar. Eyn Îsa'ya yönelik bir saldırı yapmak istiyorlar. Mevzilerdeyiz, bölgeye ve kuvvetimize hakimiz. Direnişimiz sürüyor, biz hazırız" şeklinde konuştu.

'BİZİ YENEBİLECEKLERİNİ DÜŞÜNMESİNLER'
DSG savaşçılarının devrim topraklarını ve halkı korumakta kararlı olduklarına işaret eden Xerbîsan, şöyle konuştu: "Kaç tane bomba, kaç tane uçakla gelirlerse gelsinler bizi yenebileceklerini düşünmesinler. Tüm saldırılara karşı hazırız, direneceğiz. Ne olursa olsun. Çocuklarımızı katlettiler, halkımızı hunharca katlettiler. Biz buna sessiz kalmayacağız. Sonuna kadar direneceğiz."

'SİVİL ALANLAR BOMBALANIYOR'
İşgal saldırısında yer alan çetelerin hırsız ve talancı olduğunu dile getiren Xerbîsan, "Burası savaş cephesi, düşman her türlü saldırıyı gerçekleştiriyor. Halkımızı katlediyor, mallarını talan ediyor. Her gün obüs ve füze atıyor. Ama askeri güçlerimize, askeri noktalarımıza değil sivillerin bulunduğu alanları bombalıyorlar. Neden sivilleri bombalıyorlar, sivil alanları yakıyorlar. Biz bunlara karşı direnmek ve halkımızı savunmak zorundayız. Ne olursa olsun, halkımızı savunacağız. Sadece Eyn Îsa'da değil, Gire Spi ve Kobanê'de, her yerde savunacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında Mahmur ve Şengal'e yönelik hava saldırılarını hatırlatan Xerbîsan, benzer sivil katliamlarının bu bölgelerde de yaşandığını kaydetti. DSG savaşçıların kararlılık ve iradesine dikkat çeken Xerbîsan, "Düşman her gün keşif dolaştırıyor, uçak kaldırıyor. Füze atıyor. Bunlarla alana hakim olduğunu sanıyor ama öyle değil. Biz onların tüm hareketlerine hakimiz. Sonuna kadar direneceğiz" dedi.