17 Mayıs 2024 Cuma

Eylemin 173. haftasında seslendiler: Arkadaşlarımız işlerine iade edilecek

OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine geri dönmeleri için başlayan eylem 173. haftasında da sürüyor. Yapılan açıklamada, "Önünde sonunda karanlıklar aydınlığa kavuşacak ve arkadaşlarımız işlerine iade edileceklerdir" denildi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 No'lu Şubenin haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine dönmesi için başlattıkları eylem 173. haftasında. 

Karşıyaka çarşıda yapılan eylemde, "Oturma eylemimiz 173.haftasında" pankartı açıldı. Söz alan Egitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam, OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu ile kamu emekçilerinin ikinci bir cezalandırmaya tabi tutulduğunu ifade etti. Beyazadam "Aradan geçen uzun süreye rağmen arkadaşlarımızın dosyaları komisyon tarafından gündeme alınmamakta adeta sümen altı yapılmaktadır" dedi.

"Arkadaşlarımızın dosyalarını değil kendinizi yargılayın" diyen Beyazadam, "Bizler biliyoruz ki iktidarın seçmeni bile bugünkü tablodan ve yapılan hukuksuzluklardan yana değil. KHK hukuksuzluğu asıl olarak toplumu eksiltmiştir, zayıflatmıştır. Hiçbir arkadaşımızı karanlığa teslim etmeyeceğiz. Önünde sonunda karanlıklar aydınlığa kavuşacak ve arkadaşlarımız işlerine iade edileceklerdir" diye belirtti.

Açıklama yapılan oturma eylemi ardından sona erdi.