11 Mayıs 2024 Cumartesi

Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ifadeye çağrıldı

Ragıp Zarakolu'nun "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı ifade vermeye çağrıldı.

Ragıp Zarakolu'nun Artı Gerçek ve Evrensel'de yayınlanan yazısı üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Evrensel Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Görkem Kınacı; Güvenlik Şube Müdürlüğü Kamu Güvenliği Büro Amirliği tarafından ifade vermeye çağrıldı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ragıp Zarakolu'nun Artı Gerçek ve Evrensel'de eş zamanlı yayınlanan "Makus kaderden kaçış yok" başlıklı yazısının Artı Gerçek'te Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adnan Menderes'in fotoğrafıyla yayınlanmasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Zarakolu hakkında darbecilik suçlamalarında bulunmuştu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Zarakolu hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturma, "darbe mesajı vererek Anayasal düzeni hedef almak" iddiasıyla yürütülüyor.

ZARAKOLU: HAYATIM DARBELERE KARŞI MÜCADELE İLE GEÇTİ
Ragıp Zarakolu ise hükümet üyelerinin kendisini darbecilikle suçlamasına ilişkin açıklama yapmış ve "Hayatım darbelere karşı mücadele ile geçti" demişti. Yazının darbe karşıtı bir içeriğe sahip olduğunu ifade eden Zarakolu, "Yazının bu kadar ters yorumlanması anlaşılır bir şey değil. Cumhurbaşkanlığı sözcülerinin yazıyı yeterince okumadıkları anlaşılıyor" demiş ve "Hayatım darbelere, darbeci eğilimlere karşı mücadele ile geçti" diyerek, insan hakları ve adalete bir gün herkesin ihtiyaç duyacağını dile getirmişti.