9 Mayıs 2024 Perşembe

Evkur'da iş cinayeti 

İşçelere kölece çalışma koşullarını dayatan Evkur'da Vahap Kara isimli işçi iş cinayetinde hayatını kaybetti. İşçiler, Evkur yönetiminin iş cinayetinin üzerini örtmeye çalıştığını vurguladı. 

İşçilere yönelik baskı, şiddet ve mobbingle gündemden düşmeyen alışveriş mağazası Evkur'da kölece çalışma koşulları nedeniyle Vahap Kara isimli bir işçi yaşamını yitirdi.

Evkur'da çalışan işçiler, yeni asgari ücretin açıklanması ile birlikte patron tarafından başta güvenlik ve reyon elemanı olmak üzere firmanın 89 mağazasının her birinde en az 2 kişinin işten çıkarıldığını duyurmuş, '99 öncesi işe girenlere ise tazminatların ödenerek yeniden asgari ücretle işe başlatmanın dayatıldığını, bunu kabul etmeyen birçok işçinin de işten çıkarıldığını açıklamıştı. 

Öte yandan yemek saatlerinde iş yerinde yemek yemeye zorlandıklarını duyuran işçiler, çay ve sigara gibi molaların da keyfi şekilde kaldırıldığını, birçok kişinin personel eksikliği gerekçesiyle de bölümlerden başka alanlara kaydırıldığını duyurmuştu. 

Evkur işçileri, Yaşar Usta İhbar Hattı'na ulaştı. İşçiler, Vahap Kara isimli işçinin iş cinayeti sonucu hayatını kaybettiğini duyurdu. İşçiler, Evkur yönetiminin bu cinayeti örtbas etmeye çalıştığını vurguladı.