20 Nisan 2024 Cumartesi

EVİD-SEN Genel Başkanı Benli: Hakkım için hukuki süreci başlattım

EVİD-SEN Genel Başkanı Gülhan Benli'nin çalıştığı işyerinde mobbinge maruz kalması ve işten atılmasına ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Benli, hakkı için hukuki süreci başlattığını söyledi.
Ev İşçileri Dayanışma Sendikası (EVİD-SEN), ev emekçisi ve EVİD-SEN Genel Başkanı Gülhan Benli'nin işyerinde uğradığı hak ihlaline ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenlendi.
 
EVİD-SEN üyesi Arzu Çelebi'nin okuduğu basın açıklamasında, çalışma mevzuatının işvereni korumaya yönelik olduğuna dikkat çekildi. İşçilerin etkin hak arama yolunun kollektif mücadelenin ortaya konulduğu sendikalar olduğunu vurgulayan Çelebi, ev emekçisi olan EVİD-SEN Genel Başkanı Benli'nin eski Koç Holding CEO'su Can Kıraç'ın eşine bakım hizmeti için 4 ay çalıştığını belirtti. İşveren olarak muhatap olduğu kızları Aslı Kıraç'ın sigorta şirketi sahibi olmasına rağmen Benli'ye 4 ay boyunca sigorta yapılmadığını söyleyen Çelebi, "İronik bir hukuksuzluk örneği ortaya koymuştur. Kıraç'ın sadece Benli'yi değil yanında çalışan diğer hemşire ve hasta bakıcıları da sigortasız olarak çalıştırdığı belirtilmelidir" dedi.
 
'İŞVEREN TARAFINDAN MOBBİNGE MARUZ KALDI'
 
Benli'nin çalışırken mobinge uğradığını kaydeden Çelebi, fazla mesai yapmasına rağmen ekstra ücret verilmediğini ve sebep göstermeksizin, haber verilmeden Benli'nin işten atıldığını söyledi.
 
Benli'nin işveren tarafından kötü niyetli şekilde hak gaspına uğradığını ifade eden Çelebi, kamuoyuna ve işveren Kıraç'a Gülhan Benli'nin ve tüm ev işçilerinin hakları için hukuki yollarla mücadele edeceklerini belirtti.
 
'SEN BENİM KARŞIMDA ÖRGÜTLENİYORSUN'
 
Ardından konuşan ev emekçisi ve EVİD-SEN Genel Başkanı Gülhan Benli, işverenin kendisine "Sen benim karşımda örgütleniyorsun, başıma örgütlü çıkardın" diyerek mobbing uyguladığını söyledi. Benli, hakkı için hukuki süreci başlattığını söyledi.