17 Mayıs 2024 Cuma

Evde bakım işçileri kazandı

Evde bakım işçilerinin işe iadeleri talebiyle İZBB'ye karşı başlattığı direniş sonuç verirken, işçiler  yaptıkları açıklamada, "Biz ekmeğimizi aldığımızdan emin olana kadar sürecin takipçisi olacağız" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi (İZBB) Evde Sağlık ve Bakım Hizmeti Birimi'nde taşeron olarak çalışan 31 işçinin işe iade talebiyle başlattıkları direnişi 24. gününde sonuç verdi. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Yürütmesi'nin garantörlüğünde Belediye Başkanı Tunç Soyer'le yapılan görüşmenin ardından işçilerin tekrardan işe alınacakları sözü verildi. 

İşçiler Konak'ta bulunan belediye binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada sık sık, "Zafer direnen işçilerin olacak" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı. Açıklamayı, işçiler adına Sevgi Esen yaptı.

Taşeron olarak çalışan evde bakım işçileri olduklarını söyleyen Sevgi, şunları dile getirdi: "Ekmeğimiz yere atıldı. Biz ekmeğimizi yerden kaldırmak için direndik. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri'nin, Tunç Soyer'le yaptığı görüşmede olumlu sözler verildi. Bundan dolayı 24. gününde direnişimizi sonlandırıyoruz. Biz ekmeğimizi aldığımızdan emin olana kadar sürecin takipçisi olacağız. 24 gündür açlığa, susuzluğa ve sebep gösterilmeden işten çıkarılmaya karşı mücadele ettik. Bu süreçte yanımızda olan, süreci takip eden herkese sonsuz teşekkür ederiz."

Açıklama, sloganlarla sona erdi.