18 Mayıs 2024 Cumartesi

Ev baskınında hamile kadın silah dipçiğiyle darp edildi

İdil'de yapılan ev baskınlarında polis, Hatice Baykara'yı silah dipçikleriyle darp etti, saçlarından tutup yere attı. Hamile olduğu öğrenilen Baykara, polisin işkencesi sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Şırnak'ın İdil ilçesi merkez ve köylerinde sabah saatlerinde birçok eve polis baskını yapıldı. Ev baskınlarında Aydın Baykara, Sait Tatlı ve Hacı Derviş Abay darp edilerek gözaltına alındı.

Turgut Özal Mahallesi'nde Aydın Baykara ve kardeşi Ömer Baykara'nın evine yapılan baskında polis, kapı ve camları kırdı. Evde bulunan hamile Hatice Baykara polislerin işkencesine maruz kaldı. Polis hamile olmasına rağmen Hatice Baykara'ya silah dipçiğiyle vurduğu, saçlarından tutarak yere fırlattı.

Polis baskınında yaşananları anlatan Ömer Baykara'nın annesi Halime Baykara, "Evde hamile gelinim ve 4 çocuğu tek vardı. Polisler kapısını da camlarıyla beraber kırdı. Çığlık sesleri geliyordu. Önce ne yaptıysam çocuklarımın ve hamile gelinimin yanına gitmeme izin vermediler. Bir süre sonra gelinimin evine gittim. Hamile gelinime de silah dipçiğiyle vurup, saçlarında tutup yere atmışlar" dedi.

Anne Halime Baykara, evlerine yapılan baskında, polisin başına silah dayadığını, oğlu Aydın Baykara ve iki misafirlerinin yere yatırılarak sırtlarına basıldığını anlattı.

Aynı mahallede evine baskın yapılan Sait Tatlı da polislerce darp edildi. Tatlı'ya ters kelepçe takarak yere yatıran polislerin, sırtına bastığı öğrenildi. Polis, Tatlı'nın Kürtçe konuşan 70 yaşındaki annesi Hatice Tatlı'yı da, "Kürtçe konuşamazsın" diyerek tehdit etti.