8 Mayıs 2024 Çarşamba

ETHA muhabiri Kayar'ın yargılandığı dava 31 Ekim'de

Ajansımız muhabiri Kayar ile ESP MYK üyesi Güngör'ün de aralarında olduğu 8 sosyalistin yargılandığı davanın duruşması 31 Ekim'e ertelendi.
Etkin Haber Ajansı (ETHA) muhabiri Ali Sönmez Kayar ile ESP MYK üyesi Sıtkı Güngör'ün de olduğu 8 sosyalistin "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.
 
Tutuksuz yargılanan ESP MYK üyesi Sıtkı Güngör, hakkındaki adli kontrol ve yurdışı çıkış yasağı kararının kaldırılmasını talep etti.
 
Ardından söz alan Avukat Mustafa Taylan Savran, "Bazı dosyalarda yurt dışı yasakları makul süre içerisinde mahkemeler tarafından kaldırılmaya başlandı. İki yıldır süren bir dava var önünüzde. Adli kontrol kararlarının artık kaldırılması gerekiyor. Dosyadaki suç vasfının değişeceğini ve beraat alacağını düşünüyorum. Adli kontrol kararları artık bir cezaya dönüşmüştür. Bu adli kontrol kararının kaldırılmasını talep ediyorum" diye konuştu.
 
Ardından mütalaasını veren savcı, dosyadaki eksik hususların giderilmesini talep etti. Mahkeme heyeti verdiği kararında sanıklar hakkındaki adli kontrol kararlarının devamına ve tanıklar Zafer Atılım ve Sercan Kaya'nın dinlenmesi için müzekkere yazılmasına, aksi durumda haklarında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
 
Duruşma, 31 Ekim 2019'a ertelendi.