18 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 29 OCAK 2022

-Cumartesi Anneleri gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetinin açığa çıkarılması ve faillerin yargılanması için düzenledikleri eylemin 879.'sunda Ayşenur Şimşek dosyasını kamuoyuyla paylaşacak. (12.00)

-Diyarbakır'da Koşuyolu Parkı Yaşam Anıtı, Batman'da ise Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı Önü'nde gözaltında kaybedilenlerin akıbeti sorulacak. (12.00)

-Hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek için her hafta düzenlenen F Oturması'nın 514.'sü İHD İstanbul Şubesi'nde ağır hasta tutsak Fatma Tokmak için gerçekleşecek. (13.30)

-İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, hasta tutsaklar için Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. (13.00)

-Hastan Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, ağır hasta tutsaklar başta olmak üzere tutsakların tahliye edilmesi için İHD Ankara Şubesi önünde eylem yapacak. (13.30)

-İHD İstanbul Şubesi'nin hasta tutsakların durumuna dikkat çekmek üzere, "Hapishanelerde ölüm istemiyoruz, yaşamı savunuyoruz" etkinliğinin 4.'sü Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Ümit Biçer'in katılım ile gerçekleşecek. (14.00-17.00)

-Kırklar Dağı'na faşist MHP lideri Devlet Bahçeli adının verilmek istenmesine ilişkin demokratik kitle örgütleri Diyarbakır'da bulunan Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (14.00)

-Hepsi Burada kuryeleri 1 TL'lik zam dayatmasına karşı HepsiBurada Genel Merkezi'nin bulunduğu Mecidiyeköy Trump AVM önünde eylem yapacak. (13.00)