18 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 28 MAYIS 2021

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin Van İl Örgütünde il ve ilçe yöneticileriyle bir araya gelecek. (12.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek (11.00)

-Gençlik Örgütleri, İzmir Alsancak Vapur İskelesi önünde "Bir tripoda, bir kameraya değil halka yenileceksiniz" şiarıyla eylem yapacak. (18.00)

-Birleşik Mücadele Güçleri, Urfa Adliyesi önünde adalet nöbetinde olan Şenyaşar ailesi ile dayanışmak için HDP Ankara il binasında basın açıklaması yapacak. (13.00)

-HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, savcı Yüksel Kocaman ile ilgili sözleri nedeniyle hakkında açılan davanın karar duruşması Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Yanında staj yapan üniversite öğrencisine cinsel saldırıda bulunan Avukat S.K. hakkında açılan davanın ilk duruşması İstanbul Kartal'da bulunan Anadolu Adliyesi 55. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.05)

-Aleyna Çakır'ı katleden Ümitcan Uygun'un, katliam öncesi Aleyna'ya uyguladığı şiddete ilişkin yaptığı canlı yayınla ilgili devam eden "tehdit ve konut dokunulmazlığının ihlali" davası Ankara 17'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Taksim'de yapımı tamamlanan caminin açılışını yapacak.

-KESK Ankara Şubeler Platformu, gözaltına alınan SES yönetici üyelerinin serbest bırakılması talebiyle SES Ankara Şube binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)

-TJA, son dönemde gençlere ve kadınlara yönelik baskıları protesto etmek için Beyoğlu'nda bulunan İHD İstanbul Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)