6 Mayıs 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 28 ARALIK 2018

-Katliamın 7. yılında Roboski'ne anma etkinliği düzenlenecek. Anmaya HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve milletvekilleri katılacak. (12.00)
 
-HDP Diyarbakır İl Örgütü, Roboski katliamının 7. yılı dolayısıyla Sur ilçe binasında basın açıklaması yapacak. (11.00)
 
-HDP İstanbul İl Örgütü, Roboski katliamının 7. yılı dolayısıyla il binasında basın açıklaması yapacak. (12.00)
 
-İHD Adana Şubesi, Roboski katliamının 7. yılı dolayısıyla İnönü Parkı'nda basın açıklaması ve oturma eylemi yapacak. (12.30)
 
-İHD İstanbul Şubesi Hakikat ve Adalet Komisyonu, Roboski katliamının 7. yılı dolayısıyla Barbaros Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (18.30)
 
-Patnos L Tipi Hapishanesi'nde hak ihlaline uğrayan İbrahim Aslan'ın ailesi İHD İstanbul Şube binasında basın açıklaması yapacak. (12.30)
 
-İHD, TİHV, SES, ÇHP, ÖHP ve Ankara Barosu, Türkiye hapishanelerindeki tecrit ve devam eden açlık grevleriyle ilgili İHD Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, İzmir'de Narlıdere ve Yamanlar Cemevlerini ziyaret edecek. (14.00/16.00)
 
-Sosyal Haklar Derneği, SGK İstanbul İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (10.30)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-HDP Kars Belediyesi Eşbaşkan Adayı Ayhan Bilgen, Kars Havaalanı'nda halk tarafından karşılanarak şehir turu yapacak. (11.00)
 
-TİHV Genel Başkanı Şebnem Korur Fincancı'ya verilen ceza, İHD Van Şubesi'nde yapılacak açıklamayla kınanacak. (12.30)
 
-SES Diyarbakır Şubesi ve Diyarbakır Tabip Odası, cezaevlerinde devam açlık grevlerine ilişkin Diyarbakır Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
-HDP Adana Kadın Meclisi, cezaevlerindeki kadınlara Adana Adliye Postanesi'nden yeni yıl kartı gönderecek. (14.00)
 
-KESK İzmir Şubeler Platformu, yerel seçimler ve belediyecilik ile ilgili görüşlerini belirtmek için Tüm Bel-Sen Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek (18.00)