19 Nisan 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 27 KASIM 2021

-Lise örgütleri, Liseli Öğrenci Birliği (LÖB) üyesi Berfin Polat'ın tutuklanmasını, Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde protesto edecek. (16.30)

-Türk Tabipleri Birliği'nin İstanbul'dan başlattığı 'Beyaz Yürüyüş' Ankara'da TTB binası önünde yapılacak açıklamayla sona erecek. Açıklamanın ardından Yılmaz Güney Kültür Merkezi'ne yürüyüş yapılarak forum düzenlenecek. (12.00/13.00)

-Cumartesi Anneleri 870. hafta eyleminde, 700. hafta açıklamasına yönelik polis saldırısında aralarında kayıp yakınlarının da olduğu ve işkenceyle gözaltına alınan çok sayıda kişinin yargılandığı davaya dikkat çekilecek. (12.00)

-İHD ve kayıp yakınları Diyarbakır'da Koşuyolu Yaşam Hakkı Anıtı önünde, Batman'da Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde oturma eylemi yapacak. (12.00)

-İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi, gözaltında kayıplar, faili meçhul ve yargısız infazlarla ilgili Konak eski Sümerbank önünde açıklama yapacak. (13.00)

-F Oturması'nın 505. açıklaması Menemen R Tipi Hapishanesi'nde tutulan 68 yaşındaki ağır hasta tutsak Ahmet Çakal için gerçekleşecek. (13.30)

-HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin ekonomik krize karşı yürüttüğü kampanya kapsamında Adana'da demokratik kitle örgütleriyle bir araya gelecek. (19.00)

-Amed Emek ve Demokrasi Platformu, KHK ile ihraç edilenlerin işe geri alınmasını talep etmek için Koşuyolu Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (13.00) 

ANYAKAY-DER, üyelerinin gözaltına alınmasına ve derneklerinin polisler tarafından basılmasına ilişkin İstanbul Aksaray'da bulunan dernek binasında açıklama yapacak. (13.00)