27 Nisan 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 27 AĞUSTOS 2021

-KESK, hükümet ve Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmeye karşı "Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz" şiarıyla bir günlük iş bırakma eylemi yapacak. Kamu emekçileri İstanbul'da Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Acil önü ve Çapa Tıp Fakültesi önü; Ankara'da SGK önü ve Eğitim Sen Ankara Şubeleri 5 No’lu Şube önü, Büyükşehir Belediyesi önü, Yenişehir PTT önü; Adana'da Abidin Dino Parkı, İzmir'de Konak'taki İBB önü; Diyarbakır'da Defterdarlık önü; Samsun'da Adliye önünde basın açıklaması yapacak.

-İstanbul Aile Hekimliği Derneği (İSTAHED), Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği'nin geri çekilmesi talebiyle iş bırakacak, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacak. (12.00)

-DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, örgütlü olduğu 33 işletmeye bağlı 44 fabrikada yaklaşık 11 bin üyesi için MESS ile yapacakları Metal İşkolu Grup Toplu Sözleşmesi sürecine ilişkin Kadıköy Belediyesi Evlendirme Salonunda basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)

-HDP il eşbaşkanları "HDP'liyiz her yerdeyiz" kampanyasının sonuçlarını değerlendirmek, siyasal gelişmeler ve yeni yol haritasını tartışmak üzere HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar başkanlığında Ankara'daki Neva Palas Otel'de toplanacak. (10.00)

-HDP İstanbul İl Örgütü, Çarşamba günü akşam saatlerinde kaçırılarak işkenceye maruz kalan PM üyesi Celal Yalçın için Zincirlikuyu Levent Metro İstasyonu önünde basın açıklaması yapacak. (17.00)