19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 26 MART 2021

-KESK, "Çalışma hakkımı, işimi geri istiyorum" şiarıyla İstanbul'dan başlattığı yürüyüşünü Ankara'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önünde yapacağı basın açıklaması ile sona erdirecek. (12.30)

-Antalya, Urfa ve Van'da KESK, ihraçlara ilişkin açıklama yapacak. (12.30)

-Kadınlar, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmiyoruz" şiarıyla İstanbul'da Okmeydanı Mahmut Şevket Paşa Mahallesi Sağlık Ocağı önü ve Maltepe Meydanı'nda, İzmir'de Üçyol Uğur Mumcu Parkı'nda, Antalya'da Attalos Meydanı'nda eylemler yapacak. (18.30/13.30/18.00)

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki gelişmeleri değerlendirecek. (11.00) 

-HDP heyeti, "Herkes İçin Adalet" kampanyası kapsamında gerçekleştirdikleri "İş ve Aş Buluşmaları'na Artvin'in Hopa İlçesi'nde kitle örgütleri ve meslek odaları, emekçiler, esnaflar, çay üreticileri, çiftçiler, balıkçılar, kadınlar, gençler, KHK'liler ve işsiz yurttaşlarla buluşarak devam edecek.

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, İstanbul'da Maltepe Cemevi ve Koçgiri Derneği'ni ziyaret edecek. (12.00/15.00)

-BES İzmir Şubesi, Covid-19 salgınında alınması gereken önlemlerle ilgili İzmir Valiliğine dilekçe kampanyasına dair şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-İstanbul Tabip Odası, Covid-19 pandemisi nedeniyle yaşamını yitiren Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ü Medicana Çamlıca Hastanesi önünde anacak. (12.30)

-TTB, "Salgın yönetilemiyor, önlenebilir ölümleri engellemeyenler istifa etsin" konulu online basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler, jandarma ve eski emniyet görevlilerinin de aralarında bulunduğu 6'sı tutuklu, 13'ü firari 76 sanığın yargılanmasına İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edilecek. (10.00)

-Emine Şenyaşar ile oğlu Ferit Şenyaşar'ın "Adalet" talebi ile Urfa Adliyesi önünde başlattıkları oturma eylemi 18'inci gününde devam ediyor.

-Diyarbakır Sağlık Platformu, Dicle Üniversitesi'nde yaşanan mobing ve mesai dışı gelen özel hastalarla ilgilenmeyle ilgili hastanenin poliklinikleri önünde basın açıklaması düzenleyecek. (12.30)

-MATUHAY-DER, Silivri ve Edirne hapishanelerinde yaşanan hak ihlalleri ve işkence iddialarına ilişkin Aksaray'da bulunan binalarının önünde basın açıklaması yapacak. (14.00)