19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 26 KASIM 2019

-Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Saray'da toplanacak. (15.00)

-Meclis'te HDP, CHP, AKP ve İYİ Parti Grup toplantıları yapılacak. (12.45/13.30/11.30/09.45)

-ETHA editörü İsminaz Temel İle muhabirleri Havva Cuştan ve avukatlar Sezin Uçar, Özlem Gümüştaş, Gülhan Kaya ve Ali Haydar Doğan'ın da aralarında olduğu çok sayıda kişinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 27'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.15)

-Agos Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı 100. duruşma İstanbul Adliyesi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Havalandırmalarına bakan kameraların erkek gardiyanlar tarafından izlendiğini öğrenmeleri üzerine kameraları kapattıkları için haklarında 3 günlük disiplin cezası verilen HDP önceki dönem milletvekilleri Selma Irmak ve Çağlar Demirel'in yaptıkları itirazın kabul edilmesi üzerine yeniden görülen davanın ikinci duruşması Kocaeli İnfaz Hakimliği'nde görülecek.

-Bir dönem twitter paylaşımlarıyla gündemde olan Fuat Avni haberlerini yaptıkları için dönemin BirGün gazetesi yöneticileri İbrahim Aydın, Barış İnce, Can Uğur ve Bülent Yılmaz'ın yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Hepimiz Göçmeniz Platformu, Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Suriye Dernekler Platformu, Mülteciler Derneği'nin de aralarında olduğu kurumlar Taksim Hill Otel Toplantı Salonu'nda geçici koruma kapsamında bulunan Suriyeli göçmenlerle ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)