18 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 26 HAZİRAN 2021

-Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Bakırköy Özgürlük Meydanı'ndan sözde Kanal İstanbul Projesi temelinin bulunduğu Sazlıdere viyadük inşaatına yürüyecek. (14.00)

-HDP İstanbul İl Örgütü, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve HDP milletvekilleri, HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çicek'in de katılımıyla, Şişhane Meydanı'nda "Savaşa, katliamlara, tecride ve HDP'ye yönelik siyasi darbeye karşı mücadeleyi büyütüyoruz" şiarıyla açıklama yapacak. (19.00)

-19. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü, Taksim'de yapılacak. (17.00)

-Cumartesi Anneleri 848. hafta açıklamalarında gözaltında kaybedilen Recep Diker'in akıbetini soracak. (12.00)

-İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının "Kayıplar bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla her hafta düzenledikleri eylemin 646'ncısı sosyal medya üzerinden gerçekleştirilecek. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, 483. Oturması eyleminde ağır hasta tutsak Samet Aydemir'in durumuna dikkat çekecek. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi ise İHD Ankara Şube binasında basın açıklaması yapacak. (13.30)

-TİHV, İHD İstanbul Şubeleri, 26 Haziran İşkenceye Karşı Mücadele ve İşkence Görenlerle Dayanışma Günü'ne ilişkin, İHD İstanbul Şubesi önünde basın açıklaması düzenleyecek. (13.00)

-Menemen Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP İzmir İl Örgütü'ne yönelik faşist saldırıda katledilen Deniz Poyraz için Asarlık Demokrasi Parkı'nda basın açıklaması düzenleyecek. (19.00)

-Şişli Etfal Dayanışması, Şişli meydanında hastanenin taşınmasına karşı basın açıklaması yapacak. (12.15)

-İstanbul Tabip Odası, Cağaloğlu'nda bulunan oda binasında Ara Genel Kurulu'nu gerçekleştirecek. (14.00)