20 Nisan 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 21 ARALIK 2018

-Ankara Tabip Odası, "Savaş bir halk sağlığı sorunudur" dedikleri için yargılanan TTB Merkez Konseyi üyelerinin 27 Aralık'ta görülecek ilk duruşması öncesi oda binasında basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)
 
-Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayeti kapsamında kamu görevlilerinin yargılandığı davanın duruşması 4. gününde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye devam edecek. (10.00)
 
-İHD İstanbul Şubesi ve ÖHP, Tekirdağ 1 ve 2 Nolu F ve T Tipi Hapishanelerinde yaptıkları gözlem ve incelemelerini içeren raporu İHD şube binasında basın toplantısıyla açıklayacak. (13.00)
 
-DİSK ve Genel-İş Sendikasının eski başkanlarından Abdullah Baştürk, ölümünün 27. yılında Zincirlikuyu'daki mezarı başında anılacak. (11.00)
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-HDP Sözcüsü Saruhan Oluç ile Grup Başkanvekilleri Fatma Kurtulan ve Ayhan Bilgen, 2019 Bütçe görüşmelerinin kapanış oturumda birer konuşma gerçekleştirecek.
 
-HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu Meclis'te basın toplantısı düzenleyecek. (13.30)
 
-Barış Akademisyenleri, Avrupa Parlamentosu üyelerinin katılımı ile Çağlayan Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (09.00) 
 
-HDP Diyarbakır il binasına düzenlenen baskınla gözaltına alınıp adli kontrol ile serbest bırakılan 35 açlık grevi eylemcisi basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-Adana'da Alevi kurumları Maraş katliamının yıldönümü nedeniyle İsmet İnönü Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (12.30)