19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM/ 20 MAYIS 2018

SURUÇ İÇİN ADALET
-Suruç için adalet talebiyle her ayın 20'sinde olduğu gibi bugün de Kadıköy Halitağa Caddesi'nde oturma eylemi yapılacak. (18.00)
 
ÇERKES SÜRGÜNÜ
-21 Mayıs Çerkes Sürgün ve soykırımında yaşamını yitirenler Kartal'daki Sürgün Anıtı önünde anılacak. (19.00)
 
İBRAHİM KAYPAKKAYA SEMPOZYUMU
-Yeni Dünya İçin Çağrı, Partizan ve Sosyalist Meclisler Federasyonu, Taksim Hill Otel'de iki günlük "68 ve İbrahim Kaypakkaya Sempozyumu" düzenlenecek. (10.30)
 
-İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nin 17. Olağan Genel Kurulu TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şube binasında yapılacak. (10.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, milletvekilleriyle birlikte parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne katılacak ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesiyle ilgili YSK’de kura çekilecek.
 
-Kanatçı Haydar adlı restoranda haklarını talep ettiği gerekçesiyle şiddete maruz bırakılarak işten atılan Günay Kılıç, restoran önünde basın açıklaması yapacak. (16.00)
 
BAHADIR SEVİMLİ YAZDI: NE MUAVİYE NE YEZİT!
-Erdoğan'dan ve AKP'den kurtulmak istediğimiz doğru! Memleketin üstüne bir karabasan gibi çöken bu karanlığı dağıtmak istediğimiz de gerçek! Fakat 25 yıldır 'Şu Sivas'ın elinde sazım çalınmaz/ Güllerim yandı yüreğim dayanmaz' diyen canların dinmeyen acısı da; 'Sivas ellerinde sazım tutuşur/Söz tutuşur canım türkü tutuşur' diyen adalet arayışımız da doğru! Hızır Paşa'nın kudretine karşı, 'Koyun beni hak aşkına yanayım/Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan' diyen Pir Sultan Abdal'ın vasiyeti de gerçek!
 
'DEVRİMİMİZİN ŞARKILARINI SÖYLÜYORUZ'
-Kobanê’de Umudun Ordusu olarak şarkılarını söyleyen savaşçılar, artık kendilerine Berbanga Rojava yani Rojava'nın Şafağı diyor. Grup üyelerinden Cudi Fırat, müzik çalışmalarını şöyle anlatıyor: “Cephesinde savaştığımız, bedeller ödediğimiz devrimimizin şarkılarını söylüyor, o uğurda düşenlere saygımızı ifade etmek için ezgiler üretmeye çalışıyoruz.”
 
DAN CORJESCU ÇEVİRDİ: KAFKA'NIN MODERN ZAMAN TOTALİTARİZMİ YASASI
-Modern Zaman Totalitarizmi'nin ilk yasası, herhangi birinin bir şekilde suç kapsamına girecek bir davranışta bulunmamış olmasına rağmen şüpheli durumuna düşmesine, tutuklanmasına ve yargılanmasına imkan verir.