21 Mayıs 2024 Salı

ETHA GÜNDEM / 20 KASIM 2021

-Suruç Aileleri İnisiyatifi, katliamın 76. ayında "Suruç için adalet herkes için adalet" talebiyle Kadıköy Halitağa Caddesi'nde bir araya gelecek. (18.00)

-HDP Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla, Kürt kadınlar ve çocuklar üzerinde uygulanan özel savaş politikalarına karşı Hakkari Çarşı merkezinde basın açıklaması yapacak. (12.00)

-Fatihli kadınlar, "İsyanımız bitmedi 25 Kasım'da Taksim'deyiz" şiarıyla Kocamustafapaşa Meydanı'nda bir araya gelecek. (16.00)

-20 Kasım Transları Anma Günü'ne ilişkin İzmir'de Alsancak ÖSYM önünde basın açıklaması düzenlenecek. (17.00)

-Kayıp yakınları gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini öğrenmek ve faillerin yargılanması için İstanbul, Diyarbakır ve Batman'da eş zamanlı açıklamalar yapacak. Cumartesi Anneleri 869. hafta buluşmasını gözaltında kaybedilen Hayrettin Eren için online gerçekleştirecek, İHD Batman Şubesi ise 504. kez Gülistan Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde bir araya gelecek. İHD Diyarbakır Şubesi 667. kayıp eyleminde Koşuyolu Yaşam Hakkı Anıtı önünde 685 gündür kayıp olan Gülistan Doku için buluşacak. (12.00)

-Hasta tutsakların tedavileri önündeki engellerin kaldırılması ve tahliye edilmeleri talebiyle İstanbul, Ankara ve İzmir'de eş zamanlı eylemler düzenlenecek. İHD İstanbul Şubesi'nde gerçekleşecek 504. F oturması ağır hasta tutsak Adnan Öztel için yapılacak. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi, 376. hafta basın açıklamasını İHD Ankara Şubesi önünde gerçekleştirecek. İHD İzmir Şubesi Hapishaneler Komisyonu ise Konak'taki eski Sümerbank önünde yapacağı açıklamayla, hasta tutsaklara özgürlük isteyecek. (13.00)

-İHD İzmir Şubesi Kadın Komisyonu, Konak'taki eski Sümerbank önünde, Ege Bölgesi hapishanelerinde kadın tutsaklara uygulanan şiddet, taciz ve hak ihlallerine dikkat çekmek için açıklama yapacak. (13.15)

-DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, "Gelirde adalet vergide adalet" şiarıyla, Düzce Merkezi Millet Bahçesi'nde basın açıklaması düzenleyecek. Açıklamaya, sendikanın genel başkanı Adnan Serdaroğlu ve yönetim kurulu üyeleri de katılacak. (17.00)

-HDP Mersin İl Örgütü, 28 Kasım'da yapacağı demokrasiye çağrı mitingine ilişkin parti binasında açıklama yapacak. (12.00)

-KESK Ankara Şubeler Platformu, KHK'lilere ilişkin Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube binası önünde basın açıklaması düzenleyecek. (12.00) 

-İHD İstanbul Şubesi Çocuk Hakları Komisyonu dernek binası önünde, İHD Adana Şubesi ise dernekte "Çocuk haklarıyla çocuktur" şiarıyla Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ilişkin eş zamanlı açıklama yapacak. (12.30)

-Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla baronun adli yardım hizmet binasında basın açıklaması düzenleyecek. (11.00)