19 Mayıs 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM/ 19 MAYIS 2018

GALATASARAY'DA 686. BULUŞMA
-Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı'ndaki 686. buluşmalarında Mehmet Selim Örhan, Hasan Örhan ve Cezair Orhan'ın akıbetini soracak. Diyarbakır'da kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları, İHD Diyarbakır Şube binasında bir araya gelecek. (12.00/12.30)
 
GÖZALTINDA KAYIPLAR HAFTASI
-Gözaltında Kayıplarla Mücadele Haftası kapsamında cenazeleri bulunan Rıdvan Karakoç ve Hasan Ocak, Gazi Mezarlığı'ndaki mezarları başında anılacak. Kayıp yakınları ve insan hakları savunucuları Gazi Cemevi'nden mezarlığa yürüyüş düzenleyecek. (15.00)
 
-İHD İzmir Şubesi ve TİHV İzmir Temsilciliği, 17-31 Mayıs Kayıplar Haftası dolayısıyla Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. (13.00)
 
İBRAHİM KAYPAKKAYA SEMPOZYUMU
-Yeni Dünya İçin Çağrı, Partizan ve Sosyalist Meclisler Federasyonu, Taksim Hill Otel'de iki günlük "68 ve İbrahim Kaypakkaya Sempozyumu" düzenlenecek. (10.30)
 
PERVİN BULDAN'IN İFTAR PROGRAMI
-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Doğu ve Güneydoğu Platformu Yöre Dernekleri'nin Sefaköy Klas Düğün Salonunda düzenlediği iftar programına katılacak. (18.00)
 
F OTURMASI
-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, Galatasaray Meydanı'ndaki 321. hafta F oturmasında hasta tutuklu Ergül Çiçekler'in durumuna dikkat çekecek. (13.30)
 
ANKARA'DA İSİG KURULDU
-Ankara İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği Meclisi, Mimarlar Odası'nda kuruluşunu ilan edecek, ardından panel düzenleyecek. (13.00)
 
-HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen ve İlahiyatçı İhsan Eliaçık, Beşiktaş Abbasağa Parkı'nda kurulacak yeryüzü sofrasına katılacak. (20.15)