2 Mayıs 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 18 KASIM 2021

-HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin Genel Merkezi'nde düzenleyeceği haftalık basın toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirecek. (11.00)

-DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Özgürlük Zamanı" kampanyası kapsamında HDP Kurtalan İlçe Örgütü'nde halk ile bir araya gelecek. (13.00)

-Tarsus Kadın Platformu, bir paketleme fabrikasında çalıştırılan çocuğun yaşamını yitirmesiyle ilgili Saat Kulesi önünde açıklama yapacak. (14.00)

-Haber-Sen Ankara PTT Başmüdürlüğü önünde, BES İzmir Şubesi ise İzmir Adliyesi C Kapısı girişinde ve Gaziemir Vergi Dairesi önünde, BES İstanbul 1 ve 2 No'lu Şubeler ise Vergi Dairesi Başkanlığı önünde 3600 Ek Gösterge'nin kamu emekçileri arasında ayrım yapılmaksızın uygulanması için eylemler yapacak. (08.45/13.00/12.30)

-SES MYK, Genel Merkez binasında Diyarbakır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde "nöbet tutamaz" raporuna rağmen nöbet tutturulduğu için bebeğini düşüren hemşire şahsında iş yerlerinde ağırlaşan çalışma koşulları ve mobbing ile ilgili basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-DİSK Ege Bölge Temsilciliği, "Geçinemiyoruz" şiarıyla Cumhuriyet Meydanında eylem yapacak. (13.00)

-Ataşehir Kadın Platformu, İstanbul 1 Mayıs Mahallesi'nde 25 Kasım'a çağrı bildirileri dağıtacak. (17.00)

-Merkez Bankası, Para Politikası Kurulu toplantısında faiz kararını açıklayacak. (14.00)

-KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesinin Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin ve Yazı İşleri Müdürü Reyhan Çapan'ın yeniden görülen davanın ilk duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.25)

-Mezopotamya Ajansı muhabiri Sadık Topaloğlu ve gazeteci Sadiye Eser’in yargılandıkları davanın 6. duruşması İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (14.00)