20 Mayıs 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM / 16 MAYIS 2018

NAKBA'NIN 70. YILI
-Filistin halkının Büyük Felakat (Nakba) ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karşı dün Gazze'de başlattığı eylemlere bugün de devam etmesi bekleniyor. (Filistinliler, işgalci İsrail'in kuruluşunun ilan edildiği tarih olan 15 Mayıs'ı Nakba-Büyük Felaket olarak tanımlıyor.)
 
-DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası, Nakba'nın 70. yılında ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve siyonist İsrail'in Filistinlileri katletmesini ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto edecek. (13.30)
 
24 HAZİRAN'A DOĞRU
-HDP, Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kadın seçim bürosunu açacak. Açılışa HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de katılacak. (15.00)
 
-DTK Başkanı Leyla Güven'in yargılanmasına Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak. Duruşmayı HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Dilan Dirayet Taşdemir, Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Şırnak Milletvekili Aycan İrmez de izleyecek. (10.00)
 
-İHD İStanbul Şubesi, Menemen R Tipi Hapishanesi'nde 20 Nisan tarihinden bu yana açlık grevinde olan 4 hasta tutsak için dernek binasında bakın açıklaması yapacak. (12.30)
 
OHAL İHRAÇLARINA KARŞI EŞZAMANLI EYLEMLER
-KHK'larla ihraç edilen KESK üyeleri, İstanbul'da Bakırköy Özgürlük Meydanı ve Kadıköy Altıyol'da oturma eylemine devam ediyor. (15.00)
 
ARİF ÇELEBİ YAZDI: İKİ TEMEL MESELE II - MALİ-EKONOMİK SÖMÜRGELEŞME
-25 Haziran’da her şey düzelecek gibi bir propaganda yanlıştır. Halka yanlış bilinç taşır. Yapılması gereken kapitalizm teşhirini öne çıkarmak, kapitalizme, mali ekonomik sömürgeleşmeye son verilmeden kurtuluşun gerçekleşmeyeceği, tek çarenin sosyalizm olduğunu en gür biçimde haykırmaktır.
 
ÖKER: HDP İLE ALEVİLERİN ÜTOPYALARI ORTAK
-HDP’nin milletvekili aday adaylarından AABK Onursal Başkanı Turgut Öker, Aleviler ile HDP'nin yan yana gelişinin sadece seçimle bağlantılı olmadığını belirtti, "HDP ile Alevilerin ütopyaları ortak. Bu nedenle HDP ile yan yanayız" dedi.