25 Nisan 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 15 ŞUBAT 2019

-HDP, PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması talebiyle 100 gündür açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven ile hapishanelerde açlık grevindeki tutuklulara destek için başlatılan "100 gününde Leyla'ya, tecridi kırmaya" yürüyüşü Diyarbakır'da sona erecek. Milletvekilleri Leyla Güven'in evinin önünde basın açıklaması yapacak. (09.00)
 
-HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişinin yıl dönümü dolayısıyla Taksim Hill Otel'de basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
-HDP, Mersin, Adana, İzmir olmak üzere birçok yerde 100 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ve tutuklulara destek vermek amacıyla açıklama yapacak. 
 
-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 Kasım ayı işsizlik verilerini açıklayacak. (10.00)
 
-Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 85 hafta yapılan Adalet Nöbeti, bu ay Bursa Adliyesi önünde yapılacak.
 
-Diyarbakır Barosu, Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen baro başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde 'Adalet Kürsüsü' kuracak. (13.30)
 
-İHD Diyarbakır Şubesi, "2018 Yılı Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Çocuk Hak İhlalleri Raporu" İHD Diyarbakır Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-İHD İzmir Şubesi, dernek binasında Ocak ayı hak ihlalleri raporunu açıklayacak. (12.00)