20 Nisan 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM/ 15 MAYIS 2018

NAKBA'NIN 70. YILI
-Filistin halkının Büyük Felakat (Nakba) ve ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karşı dün Gazze'de başlattığı eylemlere bugün de devam etmesi bekleniyor. (Filistinliler, işgalci İsrail'in kuruluşunun ilan edildiği tarih olan 15 Mayıs'ı Nakba-Büyük Felaket olarak tanımlıyor.)    
 
FİLİSTİN HALKIYLA DAYANIŞMA EYLEMLERİ
-KESK, TMMOB, TTB, Ankara Tabip Odası ve ASMMMO, Filistinlilere yönelik saldırıları protesto etmek için Sakarya Caddesinde basın açıklaması yapacak. (17.30)
 
-İstanbul'da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB, Filistin halkıyla dayanışmak için Kadıköy iskelede basın açıklaması gerçekleştirecek. (19.00)
 
-BDS Türkiye, Ankara'da ABD Büyükelçiliği önünde, Adana'da Atatürk Parkı'nda ve İstanbul'da Tünel Meydanı'nda Filistin halkına destek eylemleri yapacak. (13.30/18.00/19.00)
 
-Üniversite Öğrencileri, İstanbul'da Levent Metro Plazalar çıkışında toplanıp İsrail Konsolosluğu'na yürüyecek. (14.30)
 
SURUÇ KATLİAMI DAVASI
-Suruç katliamı davası sanığı Yakup Şahin'in Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadesi alınacak. (09.00)
 
DEMİRTAŞ'IN TAHLİYESİ İÇİN BAŞVURU
-HDP'nin Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın tutuklu bulunduğu davanın görüldüğü Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesine tahliye başvurusunda bulunulacak. Başvuru sonrası HDP MYK üyeleri Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapacak. (10.00)
 
MECLİS GRUP TOPLANTILARI
-Meclis'te HDP, CHP ve AKP Grup toplantıları gerçekleştirilecek. (12.30/13.30/11.30)
 
ŞUBAT AYI İŞSİZLİK VERİLERİ
-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayı işsizlik verilerini açıklayacak. (10.00)
 
HDP VE ÇERKES TEMSİLCİLER BİR ARAYA GELİYOR
-HDK-HDP Halklar ve İnançlar Komisyonu, Çerkes halkının kurum temsilcileri ile İstanbul Beyoğlu'nda bulunan Cezayir toplantı salonunda bir araya gelecek. (19.30)
 
NAMME ÖZTÜRK DAVASI
-Özsavunma hakkını kullanan Namme Öztürk'ün tutuklu yargılandığı davaya Anadolu Adliyesi 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.
 
HASTA TUTUKLULAR
-İHD İzmir Şubesi, Meclis İnsan Hakları Cezaevi Komisyonu üyesi HDP Milletvekili Sibel Yiğitalp'in de katılımıyla hasta tutukluların durumuna ilişkin basın toplantısı düzenleyecek. (12.00)
 
-İstanbul Mahalleler Birliği, 2981 sayılı kanundan doğan haklarının yerine getirilmesi talebiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapacak. (12.30)