4 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 14 TEMMUZ 2021

-Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin katledilmesine ilişkin davanın 3. duruşması Diyarbakır 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)

-Roboski'de katledilen 34 kişiyi andıkları için 16 kişi hakkında, "örgüt propagandası" iddiasıyla açılan davanın karar duruşması Şırnak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek (09.00)

-ETHA emekçileri Semiha Şahin ve Pınar Gayıp'ın "örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla yargılandığı davanın 14. duruşması İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.00)

-Kadıköy Demokrasi Güçleri, Surp Takavor Ermeni Kilisesi'ne yönelik saldırıyı Khalkedon Meydanı'nda protesto edecek. (19.00)

-HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin Urfa Karaköprü İlçe Örgütü önünde gerçekleşecek halk buluşmasına katılacak. Buldan daha sonra Balıklıgöl esnafını ziyaret edecek. (13.00/16.00)

-HDP Cizre İlçe Örgütü, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ve HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay'ın katılımıyla Olağanüstü Kongresi'ni düzenleyecek. (11.00)

-HDP, örgütlenme çalışmaları kapsamında Diyarbakır’da başlayan toplantının üçüncü gününde siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelecek. (11.00)

-KESK Diyarbakır Şubeler Platformu, TİS öncesi ekonomik ve özlük hakları için Diyarbakır Defterdarlığı önünde açıklama yapacak. (12.30)

-BES, 18 kamu kurumu ve üniversitelere ait sosyal tesis, arazi ve eğitim kamplarının özelleştirme kapsamına alınmasına ilişkin Genel Merkez binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)

-Evvel Temmuz Festivali kapsamında, "Siyasi İktidarın sağlık, eğitim politikaları ve yoksullaşma" konulu panel Samandağ Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenecek. (17.30)

-Engellilerin Ulaşımda Hakları Platformu, 9'dan fazla koltuğu olan minibüsler, şehirlerarası otobüsler, turizm amaçlı araçlar ve gemilerin engelliler için erişilebilir hale getirilmesinin ertelenmesine ilişkin Meclis Çankaya Kapısı yanındaki Milli Hakimiyet Parkı'nda basın açıklaması yapacak. (12.00)

-AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısına katılacak. (12.00)

-Suruç katliamının 6. yılı dolayısıyla Samsun'da "Gökkuşağından Ezgi'ye Mektuplar" kitabının tanıtımı ve söyleşi düzenlenecek.