18 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 14 NİSAN 2021

-HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek olan duruşmaya SEGBİS ile katılacak. (10.00)

-Limter-İş Sendikası, Tuzla İçmeler Köprüsünde 1 Mayıs çalışmalarının startını vermek üzere açıklama yapacak. (07.30)

-Kod 29 ile işten atılan DGD-SEN üyesi Migros depo işçileri, Migros patronu Tuncay Özilhan'ın Beykoz'daki evinin önünde eylem yapacak. (12.00)

-KESK İstanbul Şubeler Platformu, Harbiye'deki TRT önünde, KHK ile işten çıkarmalar ve açığa almalara ilişkin basın açıklaması yapacak. (16.00)

-İzmir'de kadınlar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Bürosu önünde İstanbul Sözleşmesi için eylem yapan ve gözaltına alınan ÖGK ve SKM üyeleri için Bayraklı'da bulunan İzmir Adliyesi önünde açıklama yapacak. (12.00)

-HDP Kadın Meclisi, "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında İzmir'de kadın esnafları ziyaret edecek. (11.00-17.00)

-Datça Demokrasi Platformu ve Kent Savunması, "Yağmaya, talana, özelleştirmeye karşı Datça'yı savunuyoruz" şiarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapacak. (13.00)

-Ya Kanal Ya İstanbul Koordinasyonu, Kanal İstanbul Projesi'nin imar planlarıyla ilgili itiraz dilekçelerini Ataşehir'deki Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne verecek. (14.00)

-HDP Diyarbakır İl Örgütü, tecride karşı cezaevlerinde devam eden açlık grevlerine ilişkin Koşuyolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapacak. (12.00)