28 Nisan 2024 Pazar

ETHA GÜNDEM / 14 MART 2020

-Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünyada yayılmasına ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

KORONAVİRÜS SALGINI
-HDP Hukuk ve İnsan Haklarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dede, partisinin genel merkez binasında hapishanelerdeki duruma ilişkin açıklama yapacak.(13.00)

-Ölüm orucu direnişini sürdüren Grup Yorum üyeleriyle ilgili gelişmeler takip ediliyor.

GRUP YORUM AÇLIK GREVİNDE
-TTB İnsan Hakları Kolu ve Ankara Tabip Odası İnsan Hakları Komisyonu, açlık grevinde ve ölüm orucunda olan Grup Yorum üyelerine zorla müdahale ve keyfi uygulamayla ilgili Ankara Tabip Odası'nda basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-Cumartesi Anneleri, 1993 yılında kaybedilen Avukat Metin Can ve Doktor Hasan Kaya'nın akıbetlerini sormak için, Galatasaray Meydanında 781. kez bir araya gelecek. (12.00)

-İHD İstanbul Şubesi Hapishane Komisyonu, yüzde 98 engelli hasta tutsak Serdal Yıldırım'ın serbest bırakılması talebiyle Galatasaray Meydanında 416. F Oturmasını gerçekleştirecek. İHD İzmir Şubesi de Konak eski Sümerbank önünde basın açıklaması yapacak. Hasta Mahpuslara Özgürlük İnisiyatifi Ankara'da 286. haftasında İHD önünde açıklama yapacak. (13.30/13.00)