20 Mayıs 2024 Pazartesi

ETHA GÜNDEM/ 09 MAYIS 2018

İNCE'NİN DEMİRTAŞ'I ZİYARETİ 
-CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı hapishanede ziyaret edecek. 
 
ÇİÇEK OTLU VE FADİME ÇELEBİ DAVASI
-Aralarında ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu ve Genel Başkan Vekili Fadime Çelebi'nin de bulunduğu sosyalistlerin yargılandığı davaya Çağlayan'daki İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. (10.00)
 
MEHMET AYVALITAŞ DAVASI
-Gezi direnişi sürecinde Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi’nde yürüyüş yapan kalabalığın arasına dalan özel bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüyle ilgili davanın karar duruşması Kartal Anadolu Adliyesi İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (09.00)
 
TUTUKLU MÜCADELE BİRLİĞİ ÜYELERİ
-Mücadele Birliği Platformu, 1 Mayıs'ta Taksim'de gözaltına alınarak tutuklanan üyelerinin serbest bırakılması talebiyle İHD İstanbul Şube binasında basın toplantısı düzenleyecek. (11.00)
 
AYŞENUR ZARAKOLU ÖDÜLLERİ
-Ayşenur Zarakolu Düşünce ve İfade Özgürlüğü ödülleri 16. kez sahiplerini bulacak. Ödül töreni İHD İstanbul Şube binasında düzenlenecek. (19.00)
 
-Kuzey Ormanları Savunması, Antalya'da taşocaklarına karşı mücadele eden doğa ve yaşam savunucusu Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu'yu Fatih Ormanı Darüşşafaka kapısında anacak. (19.00)
 
TAŞKIRAN: HDP VE DEMİRTAŞ DEMOKRASİ PROGRAMI OLAN TEK ODAKTIR
-ESP MYK üyesi ve SKM Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran, seçim sürecine dair “Hızla halkımızın, ezilenlerin ve emekçilerin ihtiyaçlarına kilitlenmek ve seçim dönemini aynı zamanda mücadele dönemi olarak ele alma perspektifimiz var. ESP ve SKM olarak tüm gücümüzle birleşik demokratik partimiz olan HDP ile bu çalışmayı aktif yürütmeye çalışacağız” dedi. 
 
OLCAY ÇELİK YAZDI: “MİLLET İTTİFAKI”NIN EKONOMİK ÇÖZÜMSÜZLÜĞÜ
-“Millet” ittifakı adı altında örgütlenen burjuvazinin diğer blokunun temsilcilerinin böylesine mantık dışı ve çelişik vaatlerde bulunmalarının sebebi kâr mantığının yaşadığı çözümsüzlüklerinden kaynaklanmaktadır. Bir sınıf olarak burjuvazi, hangi siyasi form altında örgütlenirse örgütlensin, devlet aygıtı yoluyla sınıf çelişkilerini yumuşatma, değişim programlarıyla kitleleri düzen içine çekme yeteneğini artık iyiden iyiye yitirmiştir. Dolayısıyla önerdikleri tüm “toplumsal kurtuluş” reçeteleri çelişik, gerçek dışı ve uygulanamaz olmaktan kurtulamamaktadır. 
 
ASLOLAN DÜNYAYI DEĞİŞTİRMEKTİR
-Marx, ömrünü sınıfsız ve sömürüsüz bir gelecek için dünyayı değiştirmeye adadı. Yaşarken olduğu gibi bugün de işçi sınıfı ve ezilenlere dünyayı değiştirme eyleminde rehberlik etmeye devam ediyor.
 
ULRİKE MEİNHOF'UN YAZISI: ALIŞVERİŞ MERKEZİ KUNDAKLAMASI
-Ulrike Meinhof'un bugün ölüm yıl dönümü. ETHA, RAF'ın kurucusu olan Meinhof'u, 1968 yılında Konkret dergisinde yayınlanan yazısı ile anıyor.