18 Mayıs 2024 Cumartesi

ETHA GÜNDEM / 08 TEMMUZ 2021

-Suruç katliamının 6. yılında "Suruç için adalet herkes için adalet" şiarıyla yürütülen kampanya kapsamında, Gezi direnişinde katledilen Berkin Elvan'ın vurulduğu yerde Elvan ailesinin katılımıyla basın açıklaması yapılacak. (17.00)

-İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Gündoğdu Meydanı'nda "Denizler kazanacak, faşizm kaybedecek" şiarıyla "Demokrasi için bir nefes" mitingi düzenleyecek. (18.00)

-Manisa'nın Soma ilçesinde tazminatları ödenmeyen Uyar Maden işçileri Meclis'e yürüyecek. (10.00)

-Direnişteki Adkotürk işçileri Adkotürk Gıda Genel Merkezi önünde, Bel Karper işçileri ise Group Genel Merkezi önünde basın açıklaması yapacak. (11.00/14.00)

-Haber-Sen, PTT'deki baskılara ilişkin sendikanın genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek. (12.30)

-AYEDAŞ işçileri, Tes-İş'in imzaladığı toplu iş sözleşmesini AYEDAŞ Genel Müdürlüğü önünde protesto edecek. (09.00)

-TGS, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle yayımlanan "Tasarruf Genelgesi"ne ilişkin İstanbul ve Mersin'de açıklama yapacak. (12.00)

-Van’da Kurubaş Geri Gönderme Merkezi'nde (GGM) İranlı Z.N. adlı kadına tecavüz eden güvenlik görevlileri İ.H.K. ve Y.V. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi hakkında "nitelikli cinsel saldırı" suçundan açılan davanın duruşması Van 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.00) 

-Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, katledilen Ayşe T.'nin failinin yakalanmamasına ilişkin Silvan'da açıklama yapacak. (16.00)

-Diyarbakır'ın Lice ilçesinde kalekol protestosunda Medeni Yıldırım'ın katledilmesine ilişkin er Adem Çiftçi hakkında açılan davanın duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.00)