3 Mayıs 2024 Cuma

ETHA GÜNDEM / 07 OCAK 2022

-Boğaziçi Üniversitesi'nin kayyum rektörü Naci İnci'nin ihbarı üzerine tutuklanan üniversitenin öğrencileri Ersin Berke Gök ve Caner Perit Özen'in ilk duruşması İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri duruşma öncesi Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapılacak. (09.30/09.00)

-Cemil Kırbayır'ın gözaltında kaybedilmesine ilişkin dosyaya zamanaşımı kararı verilmesine ilişkin, Kırbayır ailesi ve avukatları, İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenleyecek. (13.00)

-İstanbul Tabip Odası ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), haklarına yönelik iktidarın oyalama taktiğine tepki göstermek için, "Vazgeçmiyoruz; oyalama değil, hakkımız olanı istiyoruz" şiarıyla İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimlik önünden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ne yürüyüş düzenleyecek, açıklama yapacak. (12.00/12.30)

-Amed Sağlık Platformu, iyileştirilmeyen koşullarına ilişkin Dicle Üniversitesi Hastanesi Poliklinikleri önünde açıklama yapacak. (12.30)

-DİSK Genel-İş Sendikası Mersin Şubesi, zamlara ilişkin Özgür Çocuk Parkı'nda açıklama yapacak. (12.30)

-Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) Van Şube, Van Barosu ve Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Karadeniz bölgesindeki hapishanelerde yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporu, ÖHD Van Şube binasında düzenleyeceği basın toplantısı ile kamuoyuna duyuracak. (16.30)

-Gülistan Doku'nun ailesi, Tunceli Adliyesi önünde başlattığı oturma eylemine 7'nci gününde devam ediyor. (12.00-14.00)

-Metin Lokumcu davasının 2'nci duruşması Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edecek. (09.00)

-Haber-Sen Ankara 2 Nolu Şube, PTT emekçilerine insanca yaşamaya yetecek bir ücret verilmesi, hayat pahalılığına, adaletsiz vergi sistemine, yoksulluk, yolsuzluk ve israf düzenine karşı Ankara PTT Başmüdürlüğü önünde basın açıklaması düzenleyecek. (09.00)