25 Nisan 2024 Perşembe

ETHA GÜNDEM / 07 EYLÜL 2018

-Özgür Basın Platformu, tutuklu ETHA ve Özgürlükçü Demokrasi gazetesi çalışanlarının serbest bırakılması talebiyle Bakırköy Kadın Hapishanesi önünde basın açıklaması yapılacak ve 'özgürlük balonları' uçurulacak. (17.00)
 
-HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile HDP eski Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in yargılandığı davanın 4. duruşması Silivri Cezaevi Yerleşkesi 1 No'lu duruşma salonunda görülecek. (11.00)
 
-Adana'nın Aladağ ilçesinde, 11'i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 öğrencinin de yaralandığı, Süleymancılar cemaatine ait kız yurdu yangını davasının 7. duruşması Kozan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.
 
-Tahran'da I?ran Cumhurbas?kanı Hasan Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan "Üçlü Zirve"ye katılcak, ardından ortak basın toplantısına düzenlenecek.
 
-Diyarbakır Barosu, katledilen başkanları Tahir Elçi dosyasında adalet talebiyle Diyarbakır Adliyesi önünde her cuma olduğu gibi oturma eylemine devam edecek. (13.30)
 
-Meclis'te HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran basın toplantısı düzenleyecek. (11.00/14.00)